Volledig scherm
© StockXchng

Passanten vinden dood lam en schaap

NUNSPEET - Passanten hebben zondagmiddag de karkassen van een schaap en een lammetje gevonden op de (doodlopende) Spijkerweg in Nunspeet.

Volgens de politie zijn de resten van het schaap 'slachtafval'. In het geval van het lam is er sprake van 'pure mishandeling', zegt Melvin Bakker uit Nunspeet, die vlakbij woont en zondag politie en dierenambulance inschakelde. Rond de nek van het dier zat ijzerdraad gewikkeld, zegt hij. Foto's op zijn website ( www.melvinbakker.nl ) bewijzen dat.

Daarmee lijkt er sprake van een gruwelijke trend aan de Spijkerweg. Enkele maanden geleden is een dode haas gevonden die aan een paal was gehangen, meldt Bakker. "Zo'n twee meter hoog."

De gemeente heeft de resten van de dieren opgeruimd, aldus de politie. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nunspeet en Heerde ruilen schilderijen: 'geen Rembrandt de deur uit'
    PREMIUM

    Nunspeet en Heerde ruilen schilderij­en: 'geen Rembrandt de deur uit'

    Kunstverzamelaar Jurn Buisman kijkt nog maar eens goed naar de twee eksters die in het sneeuwlandschap tevergeefs naar voedsel zoeken, en straalt een gevoel van gelukzaligheid uit. Het is de eigenaar van Huize Kolthoorn in de gelijknamige buurtschap net naast Heerde maar mooi gelukt om het schilderij van Jan Kleintjes (182-1955) in bezit te krijgen. 'De smeltende sneeuw', heet het. ,,Een gelukstreffer, want het werk liep ik zomaar tegen het lijf. In het museum van Nunspeet. Maar wat past het goed in dit huis."

Veluwe