Peter van de Pol (71) legt roedel wolven ‘illegaal’ vast met wildcam op de Veluwe: ‘Dit mag wat kosten’

met videoEen illegale wildcamera van de 71-jarige Peter van de Pol uit Hulshorst schoot vorige week bijzondere beelden van een grote groep wolven. Te zien is hoe een roedel van maar liefst negen wolven, waaronder welpen, rondstruint tussen Hulshorst en Elspeet. ,,Het is toch fantastisch om te zien!”

25 reacties

  • Gerrit V d Weerd

    2 maanden geleden
    Doe al die wolven op het stuk kroondomein wat de dierenvrienden het hele jaar open willen hebben . 2 voordelen de koning hoef niet meer te jagen ,al die mensen die zo druk zijn om dit het hele jaar open te krijgen kunnen daar dan heen , zijn we van een hoop ellende verlost
  • Jules Vismale

    2 maanden geleden
    Tonnie Blankhorst & Freddie Fransk: wolven kunnen inderdaad hondsdolheid oplopen maar daar zijn geweldige vaccins tegen ontwikkeld waarbij vele decennia's geleden wilde dieren in Nederland mee zijn gevoerd! En Nederland is niet te klein voor de wolf maar te dicht bevolkt voor meer dan 18 miljoen mensen die de afgelopen tijd steeds agressiever tegen elkaar worden! Het zou dus een ware verademing zijn als hier veel minder mensen gaan wonen die men nergens meer kwijt kunnen door de woningnood!
  • Freddie Fransz

    2 maanden geleden
    Nederland is te klein en te dicht bevolkt voor de wolf
  • Frank Appels

    2 maanden geleden
    Meneer Vd.P heeft voor zijn hobby dit afgesloten terrein betreden. Is dus huisvredebreuk en overtreding van artikel WvS 461. Door het openbaar maken van zijn hobbyfilmpjes lopen er nog meer toeristen door de (voor de mens) afgesloten Veluwse rustgebieden op zoek naar de wolf.
  • Tonnie Blankhorst

    2 maanden geleden
    Kunnen wolven hondsdolheid oplopen vraag ik me af.
  1. Op Harry’s weiland groeide geen enkele bloem meer: ‘Ik deed het gedachteloos’
    PREMIUM
    MET VIDEO
    15

    Op Harry’s weiland groeide geen enkele bloem meer: ‘Ik deed het gedachte­loos’

    Hoe krijg je weer veelzijdig leven in een ‘groene woestijn’, vroeg Harry Mouris (59) uit Oosterwolde zich af. Na jarenlang bemesten en bespuiten van zijn weiland groeide er geen enkele bloem meer. Voor Mouris reden om zich aan te sluiten bij het Oldebroekse biodiversiteitsnetwerk van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. ,,We zijn een groep geworden om elkaar verder te helpen.’’
    Oldebroek