Volledig scherm
Foto Erna Lammers

Plan voor zorgwoningen op terrein Kijktuinen Nunspeet

NUNSPEET - Kijktuinen Nunspeet wil twee hoekjes van het perceel aan de Kienschulpenweg verkopen ten behoeve van de bouw van zorgwoningen.

Met de opbrengst zouden investeringen kunnen worden gedaan waardoor het bedrijf kan worden voortgezet. Maar daarvoor is wel medewerking van de gemeente Nunspeet nodig.

Kijktuinen Nunspeet heeft in de zomer een plan ingediend bij de gemeente om de bestemming van een deel van het terrein te veranderen in Maatschappelijke doeleinden. Langs de Kienschulperweg, nabij de rotonde met de Harderwijkerweg, zou op een kavel van 3080 vierkante meter een woonvoorziening voor mensen met dementie moeten komen. In een hoekje aan de achterkant van het terrein zijn plannen voor huisvesting van maximaal twintig gehandicapte jongeren op een perceel van 2000 vierkante meter.

Het eerste vindt het college van burgemeester en wethouders 'stedenbouwkundig gezien geen gewenste ontwikkeling'. "Het is een 'gewone' vastgoedontwikkeling, zonder meerwaarde voor het gebied of voor het concept van de Kijktuinen", zegt het college. Bovendien is er geen duidelijke relatie met Kijktuinen, behalve dat er door de bewoners door de tuinen kan worden gelopen.

Anders is dat bij de huisvesting van gehandicapte jongeren. ,, Deze jongeren wonen en werken op locatie, waardoor er dus een duidelijke relatie met Kijktuinen is." Maar, zegt het college, 'om een weloverwogen besluit te kunnen nemen, is meer informatie nodig'. ,,Zoals een bedrijfsplan waaruit de continuïteit van de Kijktuinen blijkt."

Met het geld dat de verkoop van de twee percelen opbrengt, wil Kijktuinen Nunspeet investeren in het eigen bedrijf. Zo willen ze een nieuw kantoor, kassen en horeca realiseren.

Veluwe