Volledig scherm
PREMIUM
De villa op Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet. Het gebouw moet worden omgevormd tot zorgappartementen voor dementerende ouderen. © Bram van de Biezen

Plannen Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet moeten worden herzien

Ondernemer Harry Frens moet zijn plannen voor Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet herzien. Dat heeft hij te horen gekregen van de lokale politiek. De fracties in de gemeenteraad vinden dat Frens onvoldoende rekening heeft gehouden met de wensen van omwonenden en andere betrokkenen. Terug naar de tekentafel dus.

Hoewel de beoogde opknapbeurt van het landgoed op brede instemming kan rekenen, is een onderdeel van het plan slecht gevallen in het dorp. Frens wil veertien vrijstaande woningen bouwen op het terrein. Maar volgens Heemkundige Vereniging Nuwenspete gaat dat ten koste van veertig historische bomen. Iets wat wordt weersproken door de initiatiefnemer. 

 1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
  PREMIUM

  Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

  Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.
 2. Politici en ondernemers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwetransferium in Nunspeet
  PREMIUM

  Politici en onderne­mers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwe­trans­fe­ri­um in Nunspeet

  Meerdere ondernemers beten zich de afgelopen jaren stuk op het Veluwetransferium in Nunspeet. Plannen om bij het parkeerterrein een horecagelegenheid te bouwen, draaiden ofwel op niets uit of werden flink ingekapseld. De beoogde verhuizing van restaurant Joris naar het Veluwetransferium, leidt daarom tot gemengde gevoelens bij politici en ondernemers.

Veluwe