De villa op Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet. Het gebouw moet worden omgevormd tot zorgappartementen voor dementerende ouderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De villa op Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet. Het gebouw moet worden omgevormd tot zorgappartementen voor dementerende ouderen. © Bram van de Biezen

Plannen Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet moeten worden herzien

Ondernemer Harry Frens moet zijn plannen voor Landgoed De Grote Bunte in Nunspeet herzien. Dat heeft hij te horen gekregen van de lokale politiek. De fracties in de gemeenteraad vinden dat Frens onvoldoende rekening heeft gehouden met de wensen van omwonenden en andere betrokkenen. Terug naar de tekentafel dus.

Hoewel de beoogde opknapbeurt van het landgoed op brede instemming kan rekenen, is een onderdeel van het plan slecht gevallen in het dorp. Frens wil veertien vrijstaande woningen bouwen op het terrein. Maar volgens Heemkundige Vereniging Nuwenspete gaat dat ten koste van veertig historische bomen. Iets wat wordt weersproken door de initiatiefnemer. 

  1. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
    PREMIUM
    video

    Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

    Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’

Veluwe