Volledig scherm
Zoekactie naar Ellen Hagenbeek in het bos langs de Elspeterweg in Nunspeet. Foto Bram van de Biezen

Politie vindt lichaam in bos bij Nunspeet

De politie heeft tijdens de zoektocht in het bos tussen Elspeet en Nunspeet naar de vermiste Ellen Hagenbeek (47) een lichaam aangetroffen. Het lichaam is gevonden na een tip.  Dit heeft de politie bekend gemaakt. 

Het lichaam is niet gevonden op de plek waar de zoekactie werd gehouden maar verderop in de omgeving.  Inmiddels is  de omgeving afgezet voor onderzoek. Of het lichaam van de vermiste Nunspeetse is, kan de politie nog niet bevestigen.

De familie van Ellen Hagenbeek is sinds vrijdagmorgen samen met de politie en professionals van Defensie het bos langs de Elspeterweg in Nunspeet op zoek naar de vrouw.

Met een man of vijftig werd gezocht naar een taal of teken van Hagenbeek. De familie wordt bij deze zoekactie bijgestaan door de politie. Maar ook door een searchteam van Defensie. Dit team is opgericht na de burger-zoekacties naar Anne Faber, vorig najaar.

Zonder jas en tas

De 47-jarige Ellen Hagenbeek wordt sinds maandagavond vermist. Ze verliet haar huis zonder iets te zeggen, zonder jas en tas. Haar auto is dinsdag langs de Elspeterweg aangetroffen. De politie zocht vervolgens met man en macht in de omliggende bossen. Met speurhonden en paarden is het gebied nauwkeurig uitgekamd. Ook is een politiehelikopter ingezet. Tot nu toe tevergeefs.

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe