De afgelopen jaren is Nunspeet uitgebreid met woonwijk Molenbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De afgelopen jaren is Nunspeet uitgebreid met woonwijk Molenbeek. © Bram van de Biezen

Politiek Nunspeet tot op het verdeeld over behoeftecijfers toekomstige woningbouw

Hoeveel woningen moeten er de komende jaren worden gebouwd in de gemeente Nunspeet? Het is een vraagstuk dat de lokale politiek sterk verdeelt. ,,Als we niet op deze cijfers kunnen vertrouwen, waarop dan wel?’’

 1. Herstelwerk Elburgerbrug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)
  PREMIUM

  Herstel­werk Elburger­brug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)

  De voor de bereikbaarheid van Flevoland en de Veluwe zo belangrijke Elburgerbrug is eind augustus/begin september bijna een werkweek lang gestremd. Alweer, verzuchten gebruikers. Onderhoud, zegt de provincie Flevoland. Maar wel het gevolg van eerder gemaakte fouten. Zo zat er eerst een ongewenste knik in de brug en laat nu het asfalt los. Wat gaat er mis en hoe kan dat?
 2. Van de trainingsschool in Nunspeet naar de puinhopen van Beiroet: deze honden zoeken ruikend langs rotsblokken naar overlevenden explosie
  PREMIUM

  Van de trainings­school in Nunspeet naar de puinhopen van Beiroet: deze honden zoeken ruikend langs rotsblok­ken naar overleven­den explosie

  De acht speciaal getrainde politiehonden die nu in de Libanese hoofdstad Beiroet zoeken naar overlevenden van de verwoestende explosie van afgelopen dinsdag hebben in Nunspeet hun eerste stappen gezet als reddingshond. Vanuit de uitvalsbasis op de Veluwe worden ze voorbereid om onder metershoge bergen puin een teken van leven te vinden. Hoe train je een hond voor zoiets en wat leer je hem of haar vooral niet?
 3. Is dit rigoureuze plan met miljarden liters IJsselwater dé oplossing tegen de droogte?
  PREMIUM

  Is dit rigoureuze plan met miljarden liters IJsselwa­ter dé oplossing tegen de droogte?

  Een tekort aan drinkwater. Natuur die uitdroogt. Boeren die hun oogsten zien mislukken. Droogte, een direct gevolg van klimaatverandering, zorgt voor grote problemen. Een rigoureuze oplossing is nodig, zeggen experts. Eén ervan springt eruit: miljarden liters IJsselwater de Veluwe oppompen. ,,Na de Afsluitdijk en Deltawerken is het tijd voor iets nieuws wat tot de verbeelding spreekt.”

Veluwe