Volledig scherm
PREMIUM
‘t Hul Noord in Nunspeet. In deze weilanden verrijst in de toekomst mogelijk een nieuwe woonwijk. © Bram van de Biezen

Politiek Nunspeet twijfelt over noodzaak van bouw woonwijk in ‘t Hul Noord

De bouw van een nieuwe woonwijk in ‘t Hul Noord in Nunspeet is nog zeker geen gelopen race. De fracties in de gemeenteraad vinden dat het college van B en W eerst maar eens duidelijkheid moet geven over hoeveel extra woningen er de komende jaren precies nodig zijn in het dorp. 

Wethouder Jaap Groothuis werd in de verdediging gedrukt door de politieke partijen. Volgens de fracties valt er namelijk geen touw vast te knopen aan de woningbehoeftecijfers die de bestuurder gebruikt om de bouw van 450 tot 500 huizen in ‘t Hul Noord te rechtvaardigen. Koos Meijer van het CDA betichtte het college zelfs van ‘gegoochel’ met cijfers. ,,Eerdere gegevens voldoen plots niet meer. Dat is vreemd.’’ 

 1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
  PREMIUM

  Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

  Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.
 2. Politici en ondernemers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwetransferium in Nunspeet
  PREMIUM

  Politici en onderne­mers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwe­trans­fe­ri­um in Nunspeet

  Meerdere ondernemers beten zich de afgelopen jaren stuk op het Veluwetransferium in Nunspeet. Plannen om bij het parkeerterrein een horecagelegenheid te bouwen, draaiden ofwel op niets uit of werden flink ingekapseld. De beoogde verhuizing van restaurant Joris naar het Veluwetransferium, leidt daarom tot gemengde gevoelens bij politici en ondernemers.

Veluwe