Volledig scherm
PREMIUM
‘t Hul Noord in Nunspeet. In deze weilanden verrijst in de toekomst mogelijk een nieuwe woonwijk. © Bram van de Biezen

Politiek Nunspeet twijfelt over noodzaak van bouw woonwijk in ‘t Hul Noord

De bouw van een nieuwe woonwijk in ‘t Hul Noord in Nunspeet is nog zeker geen gelopen race. De fracties in de gemeenteraad vinden dat het college van B en W eerst maar eens duidelijkheid moet geven over hoeveel extra woningen er de komende jaren precies nodig zijn in het dorp. 

Wethouder Jaap Groothuis werd in de verdediging gedrukt door de politieke partijen. Volgens de fracties valt er namelijk geen touw vast te knopen aan de woningbehoeftecijfers die de bestuurder gebruikt om de bouw van 450 tot 500 huizen in ‘t Hul Noord te rechtvaardigen. Koos Meijer van het CDA betichtte het college zelfs van ‘gegoochel’ met cijfers. ,,Eerdere gegevens voldoen plots niet meer. Dat is vreemd.’’ 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe