Volledig scherm
PREMIUM
‘t Hul Noord in Nunspeet zou ruimte bieden aan 600 tot 800 woningen. © Bram van de Biezen

Politiek Nunspeet wil snel duidelijkheid over woningcijfers

Er moet snel duidelijkheid komen over de Nunspeetse woningcijfers. Die boodschap drukten de raadsfracties het college van burgemeester en wethouders maandagavond op het hart. ,,De verwarring onder inwoners neemt toe, en daar is niemand bij gebaat’’, zo verwoordde SGP-raadslid Marcel van Klompenburg het heersende gevoel onder de partijen. 

In de commissie Ruimte ging het maandagavond opnieuw over mogelijke woningbouw in ‘t Hul Noord in Nunspeet. Aanleiding was de recente uitspraak van de commissie bezwaarschriften, die oordeelde dat het college juist heeft gehandeld toen het afgelopen zomer het voorkeursrecht vestigde op veertig hectare landbouwgrond ten noorden van de Hullerweg. Bezwaren van bewoners, die bang zijn dat er een woonwijk verrijst in hun achtertuin, werden van tafel geveegd.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe