Volledig scherm
Het Jeugdsportfonds moet ervoor zorgen dat alle kinderen in de gemeente Nunspeet kunnen sporten.

Potje Jeugdsportfonds Nunspeet is helemaal leeg

Omdat het budget van het Jeugdsportfonds Nunspeet voor 2018 is uitgeput, worden er op dit moment geen nieuwe aanvragen meer in behandeling genomen. De gemeenteraad wordt daarom gevraagd om eenmaal 10.000 euro in het potje te stoppen. 

Met het fonds zorgt Nunspeet ervoor dat ook kinderen uit gezinnen die wat krapper bij kas zitten lid kunnen worden van een sportvereniging. Jaarlijks ontvangt de gemeente gemiddeld zo'n honderd aanvragen. Blijkbaar wordt dit jaar vaak een beroep gedaan op de regeling. Het potje voor 2018 is namelijk leeg. 

Met een extra bijdrage van 10.000 euro zou het Jeugdsportfonds Nunspeet de resterende maanden van dit jaar uit moeten kunnen zingen, aldus het college van burgemeester en wethouders. 

  1. Elspeter Chris Stoffer (44) op zijn plek in de Tweede Kamer
    PREMIUM

    Elspeter Chris Stoffer (44) op zijn plek in de Tweede Kamer

    Dat geboren en getogen Elspeter Chris Stoffer (44) eerder dit jaar toetrad tot de driekoppige Tweede Kamerfractie van de SGP, kwam ook voor hem als een grote verrassing. Het was even wennen, maar hij heeft zijn draai inmiddels helemaal gevonden in de belangrijkste politieke arena van ons land. Toch is Stoffer zijn roots niet vergeten. ,,Ik ben en blijf een Veluwenaar en ik probeer mij dan ook in te zetten voor onze regio.’’

Veluwe