Volledig scherm
Het Jeugdsportfonds moet ervoor zorgen dat alle kinderen in de gemeente Nunspeet kunnen sporten.

Potje Jeugdsportfonds Nunspeet is helemaal leeg

Omdat het budget van het Jeugdsportfonds Nunspeet voor 2018 is uitgeput, worden er op dit moment geen nieuwe aanvragen meer in behandeling genomen. De gemeenteraad wordt daarom gevraagd om eenmaal 10.000 euro in het potje te stoppen. 

Met het fonds zorgt Nunspeet ervoor dat ook kinderen uit gezinnen die wat krapper bij kas zitten lid kunnen worden van een sportvereniging. Jaarlijks ontvangt de gemeente gemiddeld zo'n honderd aanvragen. Blijkbaar wordt dit jaar vaak een beroep gedaan op de regeling. Het potje voor 2018 is namelijk leeg. 

Met een extra bijdrage van 10.000 euro zou het Jeugdsportfonds Nunspeet de resterende maanden van dit jaar uit moeten kunnen zingen, aldus het college van burgemeester en wethouders. 

  1. Een politiepaard word je niet zomaar
    PREMIUM
    video

    Een politie­paard word je niet zomaar

    De Bereden Politie van de Landelijke Eenheid Nationale Politie zoekt altijd nieuwe politiepaarden. Een oproep daarvoor rond Dierendag, resulteerde tot nu toe in zeventig nieuwe aanmeldingen. Maar... een politiepaard word je niet zomaar. Dat blijkt na een bezoek aan Nunspeet, waar een van de zeven operationele stallen van de politie staat. Daar worden de nieuwe dieren en de al aanwezige politiepaarden minutieus geselecteerd, klaargestoomd en getraind voor hun belangrijke ‘straattaken'.

Veluwe