Primeur: Motor voor Dierenambulance tussen Nunspeet en Barneveld

videoDe Dierenambulances Ermelo-Harderwijk en Putten-Barneveld hebben als eerste in Nederland een motor in het wagenpark om in te zetten bij hulp aan dieren. Het werkgebied van de twee ambulances loopt van Nunspeet tot Barneveld. 

De driewielige motor kan geen grote dieren vervoeren, maar is volgens stichtingvoorzitter Cor Lubbers geschikt voor het ophalen van kleine dieren als (water)vogels, konijnen, eekhoorntjes en dode katten. ,,Met name handig voor plekken waar we met de auto niet makkelijk kunnen komen. Bijvoorbeeld langs de Randmeren waar je gebruik kunt maken van de fietspaden. Met de auto is dat heel lastig, want fietsers gaan niet aan de kant. We hebben er ook al eens met de bus vastgezeten toen een wiel naast het pad kwam."

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe