Primeur: Motor voor Dierenambulance tussen Nunspeet en Barneveld

videoDe Dierenambulances Ermelo-Harderwijk en Putten-Barneveld hebben als eerste in Nederland een motor in het wagenpark om in te zetten bij hulp aan dieren. Het werkgebied van de twee ambulances loopt van Nunspeet tot Barneveld. 

De driewielige motor kan geen grote dieren vervoeren, maar is volgens stichtingvoorzitter Cor Lubbers geschikt voor het ophalen van kleine dieren als (water)vogels, konijnen, eekhoorntjes en dode katten. ,,Met name handig voor plekken waar we met de auto niet makkelijk kunnen komen. Bijvoorbeeld langs de Randmeren waar je gebruik kunt maken van de fietspaden. Met de auto is dat heel lastig, want fietsers gaan niet aan de kant. We hebben er ook al eens met de bus vastgezeten toen een wiel naast het pad kwam."

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe