Primeur: Motor voor Dierenambulance tussen Nunspeet en Barneveld

videoDe Dierenambulances Ermelo-Harderwijk en Putten-Barneveld hebben als eerste in Nederland een motor in het wagenpark om in te zetten bij hulp aan dieren. Het werkgebied van de twee ambulances loopt van Nunspeet tot Barneveld. 

De driewielige motor kan geen grote dieren vervoeren, maar is volgens stichtingvoorzitter Cor Lubbers geschikt voor het ophalen van kleine dieren als (water)vogels, konijnen, eekhoorntjes en dode katten. ,,Met name handig voor plekken waar we met de auto niet makkelijk kunnen komen. Bijvoorbeeld langs de Randmeren waar je gebruik kunt maken van de fietspaden. Met de auto is dat heel lastig, want fietsers gaan niet aan de kant. We hebben er ook al eens met de bus vastgezeten toen een wiel naast het pad kwam."

  1. Regelgeving opslag brandgevaarlijke accu’s
komt er snel aan
    PREMIUM

    Regelge­ving opslag brandge­vaar­lij­ke accu’s komt er snel aan

    Accu’s die in elektrische fietsen zitten vallen binnen afzienbare tijd onder ‘gevaarlijke stoffen’. Op verzoek van de gemeente Nunspeet, brandweer en Bovag werkt het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) aan regelgeving voor opslag van accu's. Voorafgaand daaraan komt er een tijdelijk voorschrift. Volgens de brandweer waren er in 2017 naar schatting iedere week twee incidenten waarbij dit soort accu’s betrokken zijn.

Veluwe