Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Joris in Nunspeet wordt tegenwoordig gerund door broer en zus Ada (l) en Pedro (r) Bruijnes . Ruud Thonhauer (m) is de oorspronkelijke oprichter en pandeigenaar. © Bram van de Biezen

Restaurant Joris in Nunspeet viert jubileumfeest, maar toekomst blijft nog ongewis

De toekomst van Joris in Nunspeet is nog altijd ongewis. Dat het restaurant moet wijken voor de nieuwe tunnel onder het spoor, staat vast. Maar of Joris kan verhuizen naar de overkant, zoals eigenaren Ada en Pedro Bruijnes willen, is onduidelijk. Toch is het deze maand feest. Het restaurant bestaat namelijk veertig jaar. 

Zelf stonden broer en zus Bruijnes er ook van te kijken. Toen ze afgelopen januari te horen gekregen dat hun restaurant niet kan verhuizen naar het Veluwetransferium, barstte een storm van verontwaardiging los in het dorp. Ada en Pedro werden overspoeld door steunbetuigingen uit Nunspeet en de wijde omgeving. ,,Geweldig om te zien hoe er met ons mee werd geleefd. Hartverwarmend’’, zegt Ada. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe