Volledig scherm
Robin Löwik won de 48ste wielerronde van Nunspeet met overmacht. Jeroen Breewel werd vierde en won zo het eindklassement. © Marco Jansen

Robin Löwik wint criterium Nunspeet met overmacht

Robin Löwik won woensdagavond met grote overmacht de 48ste wielerronde van Nunspeet. De Nederlands kampioen uit Vriezenveen had na zestig kilometer zeventig seconden voorsprong op het peloton. Tijmen Eising werd tweede, voor Steven Stenekes. Jeroen Breewel werd vierde en won zo het eindklassement.

Löwik kwam na een geweldige solo die meer dan 25 ronden had geduurd met applaus over de streep en had naast de punten voor het Veluweklassement ook 25 punten verzameld voor de leidersprijs.

Aan het begin van de koers probeerden Nunspeters Maarten Vierhout en Arjan Hofman weg te komen. De plaatselijke favorieten reden enkele ronden aan de leiding. Vierhout moest zich al snel gewonnen geven, Hofman wist iets langer uit de greep van het peloton te blijven, maar ook hij was met nog 29 ronden op het bord gezien.

De volgende die wist te ontsnappen was Robin Löwik. Hij pakte een halve minuut en met nog dertien ronden op de teller was het verschil opgelopen tot vijftig seconden. In het peloton wisten de IJsselstreek-renners succesvol af te stoppen. De voorsprong liep op tot ongeveer een minuut.

Marien Bogerd, Steven Stenekes en klassementsleider Jeroen Breewel zetten zich voor de laatste ronden aan kop van het peloton om te sprinten voor de belangrijke punten voor het Veluweklassement.

Afvalkoers

Het in groten getale opgekomen publiek werd daarna getrakteerd op de spectaculaire Rabo Rush. Deze afvalkoers met de beste 25 renners werd gewonnen door Jarno Gmelich Meijling uit Almere. Hij versloeg Björn Bakker en Wiebe Scholten. Breewel werd zesde en dat was genoeg om het eindklassement te winnen. Tweede in het Veluweklassement werd Steven Stenekes, derde IJsselstreek-renner Jasper Schouten.

Het Nunspeets kampioenschap (17+) werd gewonnen door Henk Drost. Bij de dikke banden race werden Niels Brouwer (10 jaar) uit Nunspeet en Ferdinand Bredeweg (11) uit Doornspijk als winnaar gehuldigd.

Veluwe