Rondweg in gebruik: geen vrachtwagens met kipkluifjes meer door Nunspeet

videoNUNSPEET - 'Smakelijk kluiven' prijkt op de enorme witte vrachtwagen die over het gladde asfalt van de Oostelijke Rondweg van Nunspeet raast. Het is een van de eerste vrachtwagens die niet meer door de wijk Oenenburg dendert maar om Nunspeet heen naar de Gecombineerde Pluimvee Slachterijen (GPS) rijdt.   

Vandaag is het zuidelijke deel van de weg geopend door wethouders Leen van der Maas en Jaap Groothuis samen met GPS-directeur Huib van de Vecht. 

Afmaken

Helemaal af is de weg nog niet. Op het tracé vinden nog steeds afrondende werkzaamheden plaats. Daardoor geldt er vooralsnog een snelheidsbeperking van maximaal dertig kilometer per uur.

Bestemming

Echt open is de weg nog niet: het is alleen voor bestemmingsverkeer zoals het vrachtverkeer van en naar GPS, het verkeer naar recreatiepark de Witte Wieven en de bewoners van de Wiltsangh. Het is dus geen doorgaande weg, benadrukt de gemeente Nunspeet.

 Vorig jaar werd eindelijk begonnen met de aanleg na decennia van discussie. Het Noordelijke deel van de rondweg moet in november 2017 klaar zijn.  

Volledig scherm
Oostelijke Rondweg opengesteld vanaf de Eperweg naar de Gecombineerde Pluimvee Slachterijen.

Zie ook: 

Wijk Oenenburg in Nunspeet is van vrachtwagens GPS af
Groen licht voor rondweg Nunspeet

Veluwe