Volledig scherm
foto Sacha Wunderink

SGP Nunspeet maakt zich sterk voor paarse heide

NUNSPEET SGP-raadslid Gerard Mulder maakt zich sterk voor de heide in de gemeente Nunspeet. Namens meerdere fracties heeft hij schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. "De laatste jaren is er erg veel aandacht voor biodiversiteit, terwijl de heide er steeds minder mooi bij ligt", zegt hij.

,,Met paarse heide bedoelen we heidevelden zonder sterke vergrassing." Volgens een plan dat in 2012 is vastgesteld was het grootschalige heidebeheer afgerond, zegt Mulder. ,,De sterke vergrassing zou teruggedrongen zijn. De paarse heide zou gehandhaafd blijven. Als SGP zijn we, gelukkig samen met verschillende andere fracties, bezorgd over de huidige status van de heide."

Een werkbezoek onlangs was 'verhelderend', maar 'het heeft onze zorgen niet weggenomen'. De heideterreinen zijn volgens Mulder niet alleen belangrijk als natuur (biodiversiteit), maar ook als cultuurhistorisch landschap en vanwege de recreatieve waarde.

SGP wil nu weten wat de kosten en baten zijn als er verder geïnvesteerd wordt. ,,We hopen dat vergrassing kan worden teruggedrongen."

Veluwe