Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Slachtoffer filmt hoe ontevreden uitzendkracht in Elspeet hem de tanden uit zijn mond schopt

Zes gebroken tanden en een hand in het gips: dat hield een medewerker van een uitzendbureau over aan een bezoek aan een boerderij in Elspeet, in mei dit jaar. Tegen de verdachte, een uitzendkracht uit Hongarije,  is vandaag 167 dagen cel geëist.

De 24-jarige Richard L. was door het slachtoffer in de boerderij ondergebracht. Het slachtoffer werkt voor een uitzendbureau, dat naast werk ook onderdak voor werknemers verzorgt. Maar de Hongaarse werknemer L. was ontevreden over de boerderij. Er woonden al tien werknemers en het was er bepaald niet schoon. Na een gesprek met het latere slachtoffer pakte hij zijn spullen. En onderweg naar zijn auto viel de man van het uitzendbureau, zei de verdachte. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe