Aan de randen van de open zandvlaktes zijn touwhekken geplaatst. Delen van het Hulshorsterzand zijn tot medio juli afgesloten om de natuur - en dan met name broedvogels - rust te gunnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de randen van de open zandvlaktes zijn touwhekken geplaatst. Delen van het Hulshorsterzand zijn tot medio juli afgesloten om de natuur - en dan met name broedvogels - rust te gunnen. © Bram van de Biezen

Slagbomen en touwhekken: grote delen Hulshorsterzand maandenlang dicht voor wandelaars

Wie een wandeling maakt op het Hulshorsterzand stuit sinds vorige week op slagbomen, verbodsborden en touwhekken die zich uitstrekken over tientallen meters. Flinke delen van het gebied, waaronder de open zandvlaktes, zijn tot medio juli verboden terrein. ,,We gaan ervanuit dat mensen zich netjes aan de regels houden.’’

26 reacties

 • Jan MULDER

  2 maanden geleden
  Touwtje springen
 • J.J. Feenstra

  2 maanden geleden
  Zal denk ik te maken hebben met het broedseizoen wat tot 1 juli loopt in de meeste gebieden. Rust voor vogels én een paar maanden rust voor de natuur! Ik werk zelf als vrijwilliger voor het zuid hollands landschap... Helaas moeten wij om sommige hekken meters prikkeldraad wikkelen om te voorkomen dat eigenwijze mensen de weidevogelnesten vernielen of verstoren omdat ze te lui zijn om 1 km om te lopen... Als je geen respect voor natuur, die en landschap kunt opbrengen heb je er niets te zoeken.
 • jan Kop

  2 maanden geleden
  Naïef gedoe…mensen laten zich niets meer zeggen. Er is altijd wel een reden te bedenken om je niets te laten verbieden. Er wordt toch niet repressief opgetreden.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ H Burger, wij exporteren. Andere landen exporteren naar ons.70% van ons voedsel wordt geïmporteerd. Zullen we stoppen met importeren en exporteren?
 • B.J. Mastenbroek

  2 maanden geleden
  Natuurbeheerders moeten heel voorzichtig zijn met dit beleid. Als de bevolking het idee krijgt dat grote gebieden worden afgesloten terwijl de beheerders zwaar gesubsidieerd worden van hun belastinggeld, is het snel gebeurd met die subsidies. Dat betekent uiterst zorvuldig voorbereide sluitingen met veel inspraak en vooral tijdelijk.