Snelwegfietser op A28 bij Nunspeet krijgt boete

updateEen opmerkelijk tafereel gisteravond op de A28 bij Nunspeet. Daar reed iemand op de fiets over de vluchtstrook richting Zwolle.

Via social media werd door meerdere mensen melding gemaakt van de snelwegfietser. Ook via de 112-centrale van de politie kwamen meerdere meldingen binnen van de levensgevaarlijke actie. Erwin de Lange maakte onderstaande foto van de situatie.

Daags na het voorval kwam de politie Nunspeet met een reactie. ‘Hij gaf aan nog niet zolang in Nederland te zijn en dacht dat de vluchtstrook voor fietsers was,’ schrijft de politie in een bericht op Facebook. Agenten hebben hem vervolgens duidelijk gemaakt dat de snelweg toch echt niet voor fietsers is bedoeld. De man kreeg een bekeuring voor het fietsen over de snelweg. De agenten hebben de man en zijn fiets meegenomen naar een veilige plek waar hij verder kon fietsen.

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe