Volledig scherm
Over het onderdeel 'badkamers' van Molenaar Welzijn in Nunspeet wordt nog onderhandeld © Pixabay

Sociaal plan voor alle 65 medewerkers van Molenaar Nunspeet

NUNSPEET - Voor alle 65 werknemers van Molenaar Welzijnsproducten in Nunspeet is een sociaal plan overeengekomen. Zelfs werknemers die korter dan twee jaar in dienst zijn, krijgen een transitievergoeding.

Dat meldt Roos Rahimi, die namens CNV Vakmensen met het bedrijf heeft onderhandeld. Een van de eerste vragen die Rahimi in Nunspeet stelde, was waarom er geen faillissement is aangevraagd voor het familiebedrijf. "Ons is verteld dat vanwege de christelijke achtergrond van de eigenaren, de familie Van Olst, een faillissement geen optie was", zegt Rahimi. "Nunspeet is een kleine gemeenschap en veel mensen kennen elkaar. Een faillissement, waardoor de mensen op straat komen te staan, zou hun naam te schande maken."

Vertrekregeling
De eigenaren hebben er volgens Rahimi 'financiële middelen vanuit de privésfeer ingepompt om de medewerkers op te vangen'. "In die zin ben ik blij met het sociaal plan, dat voor iedereen geldt. Er zijn goede afspraken gemaakt. Bijvoorbeeld over een outplacementtraject. En iedereen krijgt een transitievergoeding, ook de mensen die korter dan twee jaar in dienst zijn. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt."

Rahimi bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd over de verkoop van bedrijfsonderdelen, zoals Molenaar zelf stelde in een kort statement. "Ik heb begrepen dat er gesprekken gaande zijn over het onderdeel badkamers, dat in een zeer uitgedunde versie wellicht overgenomen wordt."

Het bedrijf zelf wil al dagen lang geen nadere toelichting geven op de gang van zaken.

Volledig scherm
© Thinkstock

Veluwe