Begin september werd actie gevoerd bij kippenslachterij GPS in Nunspeet. Productiemedewerker Bertus Zoet legde uit waarom volgens hem en de vakbond FNV de werkdruk omlaag moet en uitzendkrachten na een jaar in vaste dienst moeten worden genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin september werd actie gevoerd bij kippenslachterij GPS in Nunspeet. Productiemedewerker Bertus Zoet legde uit waarom volgens hem en de vakbond FNV de werkdruk omlaag moet en uitzendkrachten na een jaar in vaste dienst moeten worden genomen. © Bram van de Biezen

Stakingen bij GPS in Nunspeet van de baan, FNV blij met ‘kleine stap’ vooruit

Acties bij kippenslachter GPS in Nunspeet zijn voorlopig van de baan. Hoewel er volgens FNV geen keiharde toezeggingen zijn gedaan, is de vakbond content over het gesprek dat vandaag is gevoerd met de directie van het bedrijf. Stakingen of werkonderbrekingen zijn daarmee van de baan.

 1. Personeel kippenslachterij Nunspeet in actie: ‘Wij werken zo hard dat alles pijn doet’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Personeel kippen­slach­te­rij Nunspeet in actie: ‘Wij werken zo hard dat alles pijn doet’

  Onrust bij kippenslachterij GPS in Nunspeet. Een groot deel van de dik 300 medewerkers eist, daarin gesteund door vakbond FNV, betere arbeidsomstandigheden. Volgens hen is de werkdruk te hoog, worden te veel overuren gemaakt, is er onveiligheid op de werkvloer en worden goede collega’s vervangen door goedkopere Polen en Roemenen. Werkneemster Ildi Milak: ,,Wij werken zo hard dat alles pijn doet, we worden ziek van de gang van zaken, er moet nu echt iets veranderen.’’
 2. Gewelddadige rooftocht over de Veluwe eindigt voor trio in de cel: ‘Laf, laaghartig en schaamteloos’
  PREMIUM

  Gewelddadi­ge rooftocht over de Veluwe eindigt voor trio in de cel: ‘Laf, laaghartig en schaamte­loos’

  Drie mannen die worden verdacht van een reeks misdrijven, waaronder zeer gewelddadige overvallen op bejaarde mensen in Ermelo en Vierhouten, zijn veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Justin N. uit Harderwijk (24) kreeg dertien jaar, zijn stadsgenoot en handlanger Justin H. (23) tien jaar voor een deel van de misdrijven. Jeffrey J. (21) uit Winterswijk kreeg acht jaar.

Veluwe