Volledig scherm
Foto: ANP

Stalker maakt leven Nunspeets meisje tot hel

NUNSPEET - Iemand probeert haar leven tot een hel te maken. Maar de 16-jarige Emmelie Verhey uit Nunspeet laat het er niet zomaar bij zitten en vecht terug. "Ik krijg allerlei mailtjes.

Dat ik maar zelfmoord moet plegen, dat ik niks voorstel, dat niemand mij leuk vindt."

Emmelie wordt al vier maanden lang gestalkt. Haar jonge tienerleven staat op zijn kop. Naar school kan ze niet meer, en even een boodschap doen op de fiets in haar eentje? Ook dat zit er uit veiligheidsoverwegingen niet meer in.

Niet alleen krijgt zij dagelijks dreigbrieven en telefoontjes, alle computers en telefoons in het huishouden van de Verheys zijn gehackt. Emmelie wordt gevolgd en afgeluisterd. Zelfs in haar eigen huis.

Haar stalker of stalkers weten te allen tijde waar zij is. Het begon allemaal in november. "Ik had een relatie met iemand. Toen wij ongeveer vier maanden samen waren begon iemand ons te bellen met 'onbekend'. Begin november ging het uit tussen ons. Toen werd het Facebook-account van mijn ex gehackt en kreeg ik nare berichten, zodat het leek alsof hij die had gestuurd. Daarnaast kregen wij allebei mailtjes waarin stond dat ik maar beter zelfmoord kan plegen. En mijn ex-vriend kreeg mailtjes dat ik al zelfmoord gepleegd had."

De familie weet zich geen raad meer. "Hij of zij gebruikt al onze telefoonnummers om berichten naar anderen te sturen. Sinds afgelopen weekeinde krijgen wij ook telefoontjes. Dan praat iemand met een hoge stem heel laag en zegt alleen maar: hel en dooood", zegt vader Peter Verhey.

De familie verwacht dat meerdere mensen bezig zijn Emmelie 'kapot te maken'. Maar dat gaat volgens haar vader niet gebeuren. "Emmelie gaat geen zelfmoord plegen. Ze is een sterke meid. Haar stalker of stalkers denken dat ze ongrijpbaar zijn, maar dat is niet zo. Wij krijgen ze te pakken."

De familie Verhey heeft aangifte gedaan bij de politie. "Wij zijn een onderzoek gestart. We zitten er bovenop en hopen de zaak zo snel mogelijk op te lossen", aldus politiewoordvoerder Niels Nijman.

Veluwe