Gebied ‘t Hul Noord in Nunspeet. Deze weilanden maken in de toekomst mogelijk plaats een woonwijk, bestaande uit 450 tot 500 huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebied ‘t Hul Noord in Nunspeet. Deze weilanden maken in de toekomst mogelijk plaats een woonwijk, bestaande uit 450 tot 500 huizen. © Bram van de Biezen

Strijd om 't Hul Noord in Nunspeet barst los: ‘die woonwijk komt er niet’

Wordt er wel of geen woonwijk gerealiseerd in ‘t Hul Noord in Nunspeet? Dat moet de komende maanden duidelijk worden. Omwonenden, die fel tegen zijn, slijpen alvast de messen. ,,Het gaat niet gebeuren. Wij laten dat simpelweg niet toe.’’ 

 1. Enorme stofwolken boven de Veluwe? Geen paniek: luchtmacht oefent het landen op zandvlakten
  PREMIUM

  Enorme stofwolken boven de Veluwe? Geen paniek: luchtmacht oefent het landen op zandvlak­ten

  De stofwolk groeit snel als de Chinook de stuifzandgrond dichter nadert. De piloot ziet bijna niets meer. Landen kan in deze door de wieken opgewekte zandstorm alleen met hulp van extra ogen van de bemanning. Maar het lukt. Oefening geslaagd. Het is een voorproefje van de grootschalige oefening die de Koninklijke Luchtmacht in de komende weken houdt op verschillende plaatsen in Nederland, met name op de Veluwe.
 2. Gerrit (74) uit Nunspeet tuimelt verslaafd in de achtbaan door zijn familiegeschiedenis heen
  PREMIUM

  Gerrit (74) uit Nunspeet tuimelt verslaafd in de achtbaan door zijn familiege­schie­de­nis heen

  Tien jaar lang speuren naar je verleden. Gerrit Wolters (74) uit Nunspeet noemt het een verslaving. De zoektocht naar zijn voorouders heeft inmiddels een boek opgeleverd: Een Echte Groeneveld is onbuigzaam. Maar daar blijft het niet bij. Er worden nog drie uitgaves gevuld. Twee vergevorderd en eentje die nog wel een paar jaar duurt. Maar afkomen zullen ze. ,,Want het is toch ook zonde die informatie maar in mijn computer te laten zitten?”

Veluwe