Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Te weinig bewijs voor aanranding door dronkenlap in Nunspeet

Wegens gebrek aan getuigen is de 51-jarige Mark van E. uit Hulshorst donderdag vrijgesproken van aanranding in Dutch Pub De Zaak in Nunspeet. Een jonge vrouw beweert dat Van E. haar die avond meerdere malen betastte. Maar alleen haar woord tegen het zijne is niet voldoende voor een veroordeling, oordeelde de Zutphense rechtbank.

De Hulshorster bekende twee weken terug ter zitting dat hij die avond ontzettend dronken was. Daardoor kon hij zich niet meer alles herinneren. De geheugenproblemen die hij heeft door slaapapneu maakten dat er niet beter op.

,,Maar inmiddels zijn er veel herinneringen weer teruggekomen. En ik weet zeker dat ik niet aan dat meisje heb gezeten. Misschien verwart ze me met een andere man’’, luidde zijn conclusie.

Billen

Het meisje wist het echter heel zeker: het was Van E. die die avond aan de bar hard in haar billen kneep. Hij was ook degene die even later een arm om haar heen sloeg en haar borst stevig vastpakte. Toen ze zijn hand wegsloeg, stonden de striemen in haar huid.

Die avond moest ze hem naar eigen zeggen nog eens twee keer van zich slaan. ‘Dit vertel je niet verder hè’, riep hij haar volgens haar nog toe voordat ze de barman inseinde en de politie. De Hulshorster werd vervolgens opgepakt.

Steunbewijs

De officier van justitie vond dat er genoeg steunbewijs was voor de aanrandingen. ,,Er zijn foto’s van het letsel op de borst van het meisje en er zijn getuigen die hebben gezien dat Van E. erg aanhalig was naar vrouwen’’, zei hij twee weken terug toen hij een werkstaf van 80 uur eiste en twee weken cel voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast vond hij een schadevergoeding van 1.000 euro op zijn plaats.

Maar de rechtbank vond alleen de foto’s van striemen op de borst van de vrouw niet voldoende steunbewijs. En het dossier bevat volgens de rechters ook geen getuigenverklaringen die de aangifte ondersteunen. Dus kon er alleen vrijspraak volgen en hoeft Van E. ook geen schade te vergoeden.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe