Volledig scherm
Folkert Wesseling (rechts) voert zijn voorstelling De wolf, back in town nog eenmaal op in Nunspeet. Hij schreef het stuk samen met Herman van Veen. © Caspar Huurdeman

Theatrale monoloog over terugkeer van de wolf nogmaals te zien in Nunspeet

Twee keer speelde Folkert Wesseling zijn theatervoorstelling over de terugkeer van de wolf in Nederland. De theatrale monoloog, die hij samen met Herman van Veen schreef, was zo’n succes dat hij op herhaling gaat. Op zondag 1 september staat hij nogmaals in de buitenlucht van Nunspeet, bij het Bezoekerscentrum.

De twintiger uit Gorredijk was gefascineerd door alle berichten die hij las over de terugkeer van de wolf in Nederland. Hij besloot er een voorstelling over te maken en kreeg medewerking van niemand minder dan Herman van Veen, vertelde hij eerder al aan de Stentor. 

‘De Wolf, back in town’ is volgens hem een theatrale monoloog. ,,Maar in het licht van al die wolvensprookjes en vertellingen zoals de wolf en de zeven geitjes en de grote boze wolf in de Donald Duck kan Roodkapje natuurlijk niet ontbreken. Misschien ligt in dat sprookje ook wel het antwoord op waarom ze naar de Veluwe is gekomen’’ opperde Wesseling. 

Kaarten voor de voorstelling zijn de verkrijgen via de website van Bezoekerscentrum Nunspeet.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe