Volledig scherm
De dader deed zich voor als iemand van de thuiszorg. Foto ter illustratie. © anp

'Thuiszorgmedewerker' berooft 90-jarige vrouw uit Nunspeet

Een 90-jarige vrouw uit Nunspeet is afgelopen zondag bestolen van geld en sieraden door iemand die zich voordeed als medewerker van de thuiszorg. Dit gebeurde aan het Meester Meierplein.

Een vrouw belde aan en zei dat ze de dienstdoende zuster was. Hierop liet de bewoonster haar binnen. Terwijl de bewoonster werd afgeleid, kwam een tweede persoon de woning binnen. Deze doorzocht het huis en nam de waardevolle spullen mee. Na ongeveer een kwartier ging de 'zuster' weer naar buiten. 

De politie is op zoek naar de daders. Het zou gaan om een kleine, blanke vrouw van ongeveer 30 jaar. Ze heeft zwart haar tot op haar schouders en droeg een witte broek en blouse. De vrouw sprak goed Nederlands. Het is niet bekend hoe de tweede dader eruit ziet.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Nunspeet neemt vakantieparken onder de loep: ‘deel zal waarschijnlijk moeten sluiten’
    PREMIUM

    Nunspeet neemt vakantie­par­ken onder de loep: ‘deel zal waarschijn­lijk moeten sluiten’

    Alle 55 vakantieparken in de gemeente Nunspeet worden de komende jaren onder de loep genomen, waarbij samen met de eigenaren wordt gekeken naar de toekomst. Een deel van de bedrijven zal waarschijnlijk ophouden te bestaan, verwacht wethouder Marije Storteboom. ,,Maar het voornaamste doel is ervoor te zorgen dat de vakantieparken in onze gemeente weer vitaal worden, voor zover ze dat nog niet zijn.’’

Veluwe