Volledig scherm
PREMIUM
In Nunspeet wordt momenteel druk gewerkt aan de bouw van woonwijk Molenbeek. © Bram van de Biezen

'Tot 2040 maar 100 huizen erbij bouwen in Nunspeet’

Er is in Nunspeet de komende decennia nauwelijks behoefte aan nieuwe woningen. Uit cijfers van de provincie Gelderland blijkt dat er tot 2040 maximaal honderd huizen bijgebouwd moeten worden in het dorp. 

Dat staat in het rapport Wonen in balans, dat is opgesteld in opdracht van van de provincie Gelderland en vorige week officieel naar buiten is gebracht. De cijfers zijn opvallend, aangezien het Nunspeetse college van burgemeester en wethouders herhaaldelijk heeft verklaard dat op korte termijn behoefte is aan zo’n 900 extra woningen. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe