Volledig scherm
De aanrijding vond plaats op de spoorwegovergang Eperweg in Nunspeet. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. © Stefan Verkerk

Automobilist komt om bij botsing met trein in Nunspeet

Een automobilist is vanavond om het leven gekomen bij een botsing met een trein. Het ongeluk tussen de auto en een intercity gebeurde ter hoogte van Nunspeet. Het treinverkeer tussen 't Harde en Nunspeet is gestremd.

Het ongeluk vond tegen 20.40 uur plaats bij de spoorwegovergang op de Eperweg in Nunspeet. De NS verwacht dat de dienstregeling omstreeks 23:30 uur weer kan worden hervat. ,,De Eperweg is vanaf de snelweg in beide richtingen afgesloten. Dit gaat ook nog wel enige tijd duren,'' vertelt een woordvoerder van de politie tegen 22.20 uur. 

Treinreizigers tussen Zwolle en Amersfoort kunnen omrijden via Apeldoorn of Lelystad. Ook zijn er stopbussen tussen 't Harde en Nunspeet ingezet.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Volledig scherm
© anp
  1. Een politiepaard word je niet zomaar
    PREMIUM
    video

    Een politie­paard word je niet zomaar

    De Bereden Politie van de Landelijke Eenheid Nationale Politie zoekt altijd nieuwe politiepaarden. Een oproep daarvoor rond Dierendag, resulteerde tot nu toe in zeventig nieuwe aanmeldingen. Maar... een politiepaard word je niet zomaar. Dat blijkt na een bezoek aan Nunspeet, waar een van de zeven operationele stallen van de politie staat. Daar worden de nieuwe dieren en de al aanwezige politiepaarden minutieus geselecteerd, klaargestoomd en getraind voor hun belangrijke ‘straattaken'.

Veluwe