Volledig scherm
De aanrijding vond plaats op de spoorwegovergang Eperweg in Nunspeet. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. © Stefan Verkerk

Automobilist komt om bij botsing met trein in Nunspeet

Een automobilist is vanavond om het leven gekomen bij een botsing met een trein. Het ongeluk tussen de auto en een intercity gebeurde ter hoogte van Nunspeet. Het treinverkeer tussen 't Harde en Nunspeet is gestremd.

Het ongeluk vond tegen 20.40 uur plaats bij de spoorwegovergang op de Eperweg in Nunspeet. De NS verwacht dat de dienstregeling omstreeks 23:30 uur weer kan worden hervat. ,,De Eperweg is vanaf de snelweg in beide richtingen afgesloten. Dit gaat ook nog wel enige tijd duren,'' vertelt een woordvoerder van de politie tegen 22.20 uur. 

Treinreizigers tussen Zwolle en Amersfoort kunnen omrijden via Apeldoorn of Lelystad. Ook zijn er stopbussen tussen 't Harde en Nunspeet ingezet.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

Volledig scherm
© anp
  1. Veluwse buurgemeenten mogen Lowlands komen inspecteren
    PREMIUM

    Veluwse buurgemeen­ten mogen Lowlands komen inspecte­ren

    Vertegenwoordigers van buurgemeenten worden door de gemeente Dronten rondgeleid over het festivalterrein van Lowlands bij Biddinghuizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien ‘hoe nauwkeurig met veiligheid en milieuaspecten wordt omgegaan’. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Dronten, nadat gemeenten op de Noordwest-Veluwe deze week via deze krant lieten weten graag met Dronten in gesprek te willen gaan over muziekfestivals en de overlast die er mee gepaard gaat.

Veluwe