Volledig scherm
PREMIUM
Muziekfestival Lowlands trekt komend weekend weer tienduizenden bezoekers. © Van de Biezen

'Vanwege Lowlands ontvluchten wij noodgedwongen de camping'

Muziekfestival Lowlands staat weer voor de deur. Groot feest dus voor de tienduizenden bezoekers die komend weekend afreizen naar Biddinghuizen. Aan de overzijde van het Veluwemeer wordt er minder plezier beleefd aan het drie dagen durende muziekfestijn. ,,Wij keren noodgedwongen terug naar ons huis in Arnhem."

Samen met zijn vrouw verblijft Gerrit van den Brink deze zomer op camping De Polsmaten in Hulshorst. Het stel bezit daar een stacaravan, dat direct aan het water staat geparkeerd. Een prachtige plek, vindt de Arnhemmer. Maar komende donderdag keert het stel huiswaarts. ,,We ontvluchten Lowlands", zegt Van den Brink. ,,Er zit voor ons niet anders op. Door de herrie van het festival, speelt mijn epilepsie op. Ik kan hier dus niet blijven."

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe