Volledig scherm
Albert Meijer (nr. 1) neemt al een voorschot op de winst. © Foto: Loopgroep2000

Veel persoonlijke records bij koude Zandenplasloop in Nunspeet

NUNSPEET - Hoe koud het zaterdagochtend ook was, het kon de deelnemers aan de Zandenplasloop in Nunspeet niet deren.

Velen van hen liepen naar een persoonlijk record op de vijf of tien kilometer. Volgens organisator Henk Mentink was het vanwege de kou bij het Rode Kruis niet extra druk.

"Als je zo aan de kant stond, was het echt koud. Maar de deelnemers hadden er geen last van", aldus Mentink, die langs de kant vooral ouders zag van leerlingen van het Elburgse Nuborgh College. Er deden namelijk zo'n 130 leerlingen van die school mee, vanwege een programma dat Gerard Nijboer heeft opgezet. "Om kinderen fitter te maken heeft hij voedings- en loopprogramma's opgezet. En omdat ik vroeger zijn trainingsmaatje was, doen ze mee aan de Zandenplasloop."

Verder was er weinig publiek, wellicht door de kou, of door de concurrentie van de intocht van Sinterklaas. Persoonlijke records waren er des te meer, tot volle tevredenheid van Mentink. "En als het tien graden warmer was geweest, waren er ook vast meer deelnemers gekomen. Misschien dat het aantal pr's ertoe leidt dat er volgend jaar meer mensen meedoen.

Bij de vrouwen had de Twellose Ilse Pol op de tien kilometer weinig te duchten van de andere deelnemers. Ze liep onbedreigd naar een tijd van 34:57. "Twee minuten sneller dan vorig jaar", concludeerde Mentink. De Zwolse Tess Boekema werd tweede in 37:11.

Bij de mannen won Edenaar Albert Meijer in een tijd van 31:59. Tweede werd Gert Jan Liefers uit Apeldoorn (32:07). Bas Mekking uit Heerde won de vijf kilometer.

Al met al overheerste tevredenheid bij Mentink.

Veluwe