Afgelopen november werd Annemarie Worst Europees kampioen veldrijden. Kort daarna werd ze gehuldigd in haar woonplaats Nunspeet. Burgemeester Breunis van de Weerd spelde de sporter een eretitel op.
Volledig scherm
Afgelopen november werd Annemarie Worst Europees kampioen veldrijden. Kort daarna werd ze gehuldigd in haar woonplaats Nunspeet. Burgemeester Breunis van de Weerd spelde de sporter een eretitel op. © Bram van de Biezen

Veldrijder Annemarie Worst wordt sportambassadeur in haar woonplaats Nunspeet

Regerend Europees kampioen veldrijden Annemarie Worst (23) gaat in haar woonplaats Nunspeet het sporten en bewegen promoten. Door het gemeentebestuur is ze aangewezen als officiële ambassadeur. 

Het is de bedoeling dat Worst gedurende het jaar meerdere keren aansluit bij activiteiten die worden georganiseerd door Nunspeet Beweegt. Haar eerste wapenfeit als kersverse ambassadeur sport en bewegen vindt komende woensdag plaats. Op het Marktplein in Nunspeet verricht de veldrijder dan de opening van het sportseizoen 2019-2020. 

Afgelopen november werd Worst Europees kampioen veldrijden na een spannende strijd met Marianne Vos. Het jaar daarvoor werd de Nunspeetse wereldkampioen bij de beloften. 

Sportwethouder is blij

Sportwethouder Mark van de Bunte is verheugd dat Worst heeft ingestemd: ,,Als gemeente hechten we waarde aan sport, bewegen en gezondheid voor onze inwoners. We zijn blij dat Annemarie zich wil inzetten als ambassadeur en hiermee inwoners wil stimuleren om in beweging te komen.’’

Veluwe