Veluvine in Nunspeet.
Volledig scherm
Veluvine in Nunspeet. © Floris Brandriet

Veluvine in Nunspeet zet streep door alle voorstellingen tot en met 1 april

UPDATE | CORONAVIRUSVeluvine in Nunspeet heeft alle theater- en filmvoorstellingen voor de rest van de maand afgelast. Het gebouw blijft wel geopend en naast deze voorstellingen wordt per activiteit bekeken of het kan doorgaan. Op podia in Harderwijk gaan optredens met minder dan 100 bezoekers wel door. 

De voorstellingen van The Bluebirds op 27 maart en Doornroosje op 28 maart in Theater Harderwijk gaan niet door. Er worden nieuwe data voor gezocht. 

Optredens en activiteiten in poppodium Estrado en de kunstcentrum Catharinakapel in Harderwijk gaan vooralsnog wel zoveel mogelijk door, zegt Michelle van Hoorn van Stichting Podia Harderwijk. De online kaartverkoop wordt goed in de gaten gehouden en als de teller op ongeveer tachtig staat gaat de kassa dicht. 

Bezoekers worden via de websites op de hoogte gehouden. 

Het besluit is genomen na de oproep van premier Rutte om alle evenementen met meer dan honderd bezoekers af te gelasten. ‘Bij Veluvine nemen we de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers én bezoekers zeer serieus’, staat op de website. Ook een pubquiz, de opening van een expositie en een bijeenkomst van het Nuborgh college gaan niet door. ‘We gaan nu eerst alle energie steken in het proberen te verplaatsen van de voorstellingen die in deze periode plaatsvinden.’

Elburg, Epe en Heerde

Het bestuur van het Orgelmuseum in Elburg heeft ook besloten om alle activiteiten voor de rest van de maand te annuleren. Het gaat daarbij om concerten, rondleidingen, lezingen en een symposium dat eind maart gehouden zou worden. Het museum blijft wel gewoon geopend voor individueel bezoek.

De kulturhusen in Epe en Heerde hebben meerdere bijeenkomsten geannuleerd. Zo is een streep gezet door Epenaren aan het woord - Gerard Dunnink, op 15 maart in Kulturhus Epe. Ook het Kultuurpannetje (19 maart) en het Cultureel Café (29 maart) gaan niet door. Bibliotheek Noordoost-Veluwe schrapt de lezing van Ozcan Akyol op 18 maart in De Heerd in Heerde.

Het Nationaal Orgelmuseum (rechts) en op de achtergrond de Grote Kerk van Elburg.
Volledig scherm
Het Nationaal Orgelmuseum (rechts) en op de achtergrond de Grote Kerk van Elburg. © Lusine Gregoryan

Veluwe