Volledig scherm
PREMIUM
Verwrongen fietsframes en verbrande accu's, begin juli in Nunspeet. © Bram van de Biezen

Verbrande accu's Stella wachten in Lelystad op transport naar België

De duizenden fietsaccu's die medio juli bij de brand in een opslagloods van Stella in Nunspeet vlam vatten, zijn momenteel in Lelystad opgeslagen. Van daaruit gaan ze naar hun eindbestemming in België. ,,Eind oktober moet het klaar zijn."

Dat zegt directeur Johan van Peperzeel van het gelijknamige bedrijf in Lelystad, dat gespecialiseerd is in het inzamelen van oude accu's. Hij heeft van zowel de Nederlandse als de Belgische autoriteiten toestemming om de accu's over de weg te vervoeren. ,,Die ontheffing is al afgegeven en geldt tot eind oktober. Dus voor het eind van deze maand moet alles afgerond zijn."

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe