Verdachten voortvluchtig na overval op bungalowpark Nunspeet

videoDe politie heeft vanavond in eerste instantie twee verdachten gearresteerd na een gewapende overval op een bewoner van het bungalowpark-camping De Witte Wieven in Nunspeet. Later op de avond kon gemeld worden dat een derde verdachte was aangehouden. Twee verdachten zijn daarmee nog voortvluchtig. Een arrestatieteam heeft het terrein uitgekamd, maar is inmiddels weer vertrokken. 

,,Bij de overval is niemand gewond geraakt. We hebben uit de woning meerdere personen, die in het huisje waren op het moment van de overval, meegenomen naar het bureau voor verhoor.  Het is ons nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de overval was", zegt politiewoordvoerder Marie José Verkade.

Arrestatieteam

,,We hebben een arrestatieteam ingezet omdat er mogelijk nog een overvaller in het huisje achtergebleven zou zijn".  Er was in totaal sprake van vijf overvallers. De politiewoordvoerder kon niet zeggen of ze allemaal bewapend waren en waarmee. Ze vraagt wel om inwoners van Nunspeet de nodige voorzichtigheid te betrachten als ze verdachte personen of situaties zien. 

Volledig scherm
Politieactie bij Witte Wieven Nunspeet © Stefan Verkerk/News united
  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe