Volledig scherm
ANP

Verzender dreigende sms'jes hoeft cel niet in

NUNSPEET - De rechter in Zutphen heeft de 41-jarige S. H. uit Vlissingen een laatste kans gegeven. De Zeeuw stuurde dreigende sms'jes naar een man uit Nunspeet.

Hij kreeg twee weken celstraf voorwaardelijk, maar de Reclassering kon geen contact met hem krijgen en eigenlijk zou hij alsnog moeten zitten.

De Zeeuw dreigde in de berichten zijn slachtoffer te mishandelen en zijn vrouw te verkrachten. 'Jouw kankerkop en die van je vrouw en kids gaan er af' 'Laat iets van je horen of ik trek je gezin uit elkaar' waren maar een paar berichtjes die de inwoner uit Nunspeet van H. ontving. Dat was op 10 februari 2015.

De Zeeuw werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf. Inmiddels heeft de reclassering wel contact met hem kunnen krijgen. Er zijn nog een hoop zorgen, maar de man verdient nog een kans volgens de instantie. H. verscheen zelf niet op de zitting vanwege de reiskosten vanuit Vlissingen, maar zijn advocaat was er wel.

Die liet weten dat H. blij is dat hij nu hulp krijgt. Ook de officier van justitie en de rechter waren tevreden dat de hulp nu op gang is gekomen en daarom gaven ze hem een laatste kans.

Veluwe