Volledig scherm
© eigen foto

Video | Burgemeester Nunspeet: 'Evangelie antwoord op polarisatie door Wilders'

NUNSPEET - Het evangelie is het antwoord op de polariserende woorden van Geert Wilders. Dat stelde Breunis van de Weerd maandagavond in zijn eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Nunspeet.

„In 2017 mogen we weer naar de stembus. De verkiezingen vinden plaats in een periode van polarisatie. Als ik denk aan de islamstandpunten van Wilders, de vluchtelingen, de brand in een toekomstige moskee in Culemborg, de autobranden; dan baart mij dat zorgen”, zei hij.

Opmerkelijke uitspraak
De uitspraak is opmerkelijk voor een burgemeester, die boven de partijen moet staan en een burgervader moet zijn voor alle inwoners. Van de Weerd benadrukte daarom desgevraagd dat hij de uitspraak deed op persoonlijke titel, hoewel zijn speech onderdeel was van de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. „Als burgemeester moet je een neutrale rol vervullen in de maatschappij. Daarom ben ik ook voorzichtig om het als burgemeester te zeggen. Dit is mijn persoonlijke mening.”

Tegenover elkaar zetten
Voordat Van de Weerd in mei vorig jaar burgemeester van Nunspeet werd, was hij namens SGP zowel op lokaal als op provinciaal niveau actief. Is het niet zo dat hij met deze uitspraak zelf polariseert, door christenen en niet-christenen tegenover elkaar te zetten? Nee, vindt de burgemeester: „Zo werkt dat niet. Op het moment dat christenen met het evangelie bezig gaan, bekijken ze wat dat voor hen persoonlijk betekent. Onderdeel van het evangelie is: in liefde voor elkaar openstaan.”

Het evangelie is het antwoord op de polariserende woorden van Geert Wilders. Dat stelde Breunis van de Weerd maandagavond in zijn eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van Nunspeet. „In 2017 mogen we weer naar de stembus. De verkiezingen vinden plaats in een periode van polarisatie. Als ik denk aan de islamstandpunten van Wilders, de vluchtelingen, de brand in een toekomstige moskee in Culemborg, de autobranden; dan baart mij dat zorgen”, zei hij. http://www.destentor.nl/1.6805444

Veluwe