Volledig scherm
De ravage na de aanrijding op de Eperweg in Nunspeet. Foto: News United Stefan Verkerk

Video | Echtpaar uit Harderwijk komt om het leven bij botsing in Nunspeet

NUNSPEET - Bij een ongeluk op de Eperweg in Nunspeet zijn woensdagmiddag twee doden gevallen. Het gaat om een echtpaar uit Harderwijk van 59 en 54 jaar oud. Twee auto's botsten frontaal op elkaar. Twee andere inzittenden raakten gewond, onder wie het kleinkind (5) van het echtpaar uit Harderwijk. Een van de gewonden was volgens de politie aanspreekbaar, de ander is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

Een 68–jarige vrouw uit Epe raakte zwaargewond en is in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. De aanrijding vond om kwart voor vier uur plaats. De slachtoffers moesten door de brandweer uit de wagens bevrijd worden. De Eperweg was lange tijd afgesloten voor al het verkeer.

Volgens Wob Meijering, bevelvoerder bij de brandweer en woordvoerder van de gemeente Nunspeet, heeft de Eperweg waar het ongeval gebeurde zeker geen reputatie als gevaarlijke weg. Er geldt een inhaalverbod. Het sporenonderzoek werd rond 19:30 afgerond. De weg is daarna schoongemaakt en om 20:15 weer vrijgegeven.

In de auto van de mevrouw uit Epe zaten ook nog twee honden. Deze zijn door de dierenambulance opgehaald. Eén van de honden raakte gewond door het ongeval.

Veluwe