Volledig scherm
Het Veluwemeer tussen Hulshorst en Biddinghuizen. © Bram van de Biezen

Voorlopig geen kabelbaan tussen Hulshorst en Biddinghuizen

Een kabelbaan over het Veluwemeer die Biddinghuizen en Hulshorst met elkaar verbindt, blijft voorlopig een verre droom. Geen enkele marktpartij heeft tot dusver namelijk interesse getoond in het project. Het plan gaat daarom in de ijskast. 

In 2016 ontstond het idee voor de aanleg van een kabelbaan over het Veluwemeer. Beide oevers ontvangen jaarlijks immers miljoenen bezoekers als watersporters, fietsers en verblijfsrecreanten. Een kabelbaan zou een welkome toeristische toevoeging zijn, zo was de gedachte. De gemeenten Nunspeet en Dronten waren direct enthousiast en samen met de provincie Gelderland werd een zoektocht gestart naar een marktpartij die handen en voeten wilde geven aan het plan. Maar die werd dus niet gevonden. 

De kabelbaan gaat dus de ijskast in. Mochten marktpartijen in de toekomst alsnog met een plan komen, dan zijn de betrokken gemeenten bereid om te kijken naar de mogelijkheden. 

  1. Tienduizenden accu’s in zeecontainers: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?
    PREMIUM

    Tienduizen­den accu’s in zeecontai­ners: Hoe moet het verder met de accuopslag van Stella in Nunspeet?

    Een jaar na de allesverwoestende brand in een accuopslag van Stella Fietsen in Nunspeet liggen nog altijd tienduizenden risicovolle fietsaccu's in zeecontainers. Omwonenden maken zich intussen zorgen over de noodopslag en de gevolgen van een nieuwe brand. Hoogleraar Ira Helsloot, dé autoriteit op het gebied van brand- en crisisbestrijding, stelt: ,,Dit is een onwenselijke situatie.” Stella en de brandweer benadrukken dat het gaat om ‘aanvaardbare risico's’.

Veluwe