In het veld achter dit slootje komt voorlopig toch geen pilot met 2 hectare aan zonnepanelen. Omwonenden Jaap Brand (l) en Richard Busweiler toonden zich er eerder kritisch over.
Volledig scherm
PREMIUM
In het veld achter dit slootje komt voorlopig toch geen pilot met 2 hectare aan zonnepanelen. Omwonenden Jaap Brand (l) en Richard Busweiler toonden zich er eerder kritisch over. © Bram van de Biezen / archief

Voorlopig geen zonnepark op weilanden in Nunspeet: ‘Ontiegelijk blij mee’

Een pilot in Nunspeet om een zonnepark van maximaal twee hectare groot te ontwikkelen, komt niet van de grond. De eerste en – vooralsnog – enige aanvraag hiervoor is afgewezen door de gemeente. ,,Het doel is behaald.’’

3 reacties

 • Peter van Dijk

  2 weken geleden
  Leg de zonnepanelen maar in de tuin ,en laat de koeien lekker in de wei . Dan zeker geen eentonig landschap .
 • Andre Eggerding

  2 weken geleden
  Koeien de wei uit,zonnepanelen erin. De plastificering van het landschap in beeld gebracht. Het landschap wordt dood en eentonig.
 • Barlaeus

  2 weken geleden
  Wat jammer dat het pilot-project met zonnepanelen op een weiland niet opgestart kan worden. Er is nu en in de nabije toekomst veel weiland over in de buurt vna Natura2000 gebieden. Die kan heel goed worden gebruikt voor het opwekken van schone energie. De balans is dan: minder stikstofuitstoot en door de schone energie ook nog eens minder CO2 uitstoot. Goed plan; start met een pilot project wanneer je het niet snel grootschalig aan durft te pakken.

Veluwe