Volledig scherm

vv Hulshorst richt vernielingen aan bij EZC'84

EPE- Een lager elftal van voetbalclub vv Hulshorst heeft zich afgelopen weekend misdragen na een uitwedstrijd bij EZC '84.

De formatie uit Hulshorst drukte na afloop blikken bier in het plafond en lieten de kleedkamer achter als een ware zwijnenstal. Tientallen blikken bier en uitgedrukte peuken werden door een vrijwilliger van de Eper voetbalclub kriskras door kleedkamer aangetroffen.

Vernieling
,,De plafondplaten zijn vernield. De blikjes bier zijn daar in gedrukt,'' laat EZC'84-clubman Maurice Schalker weten. ,,Dat er na een amateurwedstrijd bier wordt gedronken in de kleedkamer is tot daar aan toe, maar roken en het zo achterlaten is gewoon asociaal. Na die tijd moeten er ook weer kinderen omkleden in die kleedkamer,'' vervolgt Schalker.

Excuses
De Eper club heeft contact gezocht met Hulshorst. Binnenkort komt er een afvaardiging vanuit Hulshorst met een bos bloemen naar Epe toe om excuses aan te bieden. EZC'84-voorzitter Bert Harmsen betreurt de gebeurtenis, maar is vooral blij met de manier waarop het contact met Hulshorst nadien is verlopen. ,,Het bestuur van Hulshorst reageerde naar ons toe zeer betrokken. Er is met elkaar op een harmonieuze manier gesproken,'' aldus de ZC'84-voorzitter. EZC'84 overwoog volgens Schalker om aangifte te doen van de vernielingen, maar voorzitter Harmsen liet weten naar deze optie 'nog niet te hebben gekeken'.

De schade bedroeg volgens Schalker enkele honderden euro's, maar of de bezoekende ploeg ook financieel over de brug komt is onbekend. ,,Daarover moeten wij het nog hebben,'' reageerde voorzitter Harmsen.

Reactie Hulshorst
Namens het bestuur vv Hulshorst zegt Gijs Wiesenekker onaangenaam getroffen te zijn door wat hij een 'eenmansactie' noemt van Schalker. ,,Laat ik beginnen met te zeggen dat het niet fraai is wat ons elftal gedaan heeft, maar wij waren daarover in gesprek met het bestuur van Epe en waren daar samen ook goed uitgekomen. Nu treedt een persoon van de schoonmaakploeg naar buiten en wordt het opgeklopt en aangedikt. Want om nu van honderden euro's schade te spreken? Een nieuw plafondplaatje heb je voor een tientje. Dit is echt niet iets waar we trots op zijn, maar we nemen onze verantwoordelijkheid. Het team zelf zei dat het gat al in het plafond zat. Ik heb ze gezegd dat ze door dat blikje nu alle schijn tegen zich hebben en dat ze voor de kosten moeten opdraaien. We kunnen dit echt in goed contact lossen, maar nu lijkt het een frustratiedingetje te worden voor ons.''

De wedstrijd tussen beide teams eindigde overigens in een 2-2 gelijkspel.

Volledig scherm
Volledig scherm

Veluwe