Volledig scherm
PREMIUM
Het gedeelte van de Harderwijkerweg binnen de bebouwde komt van Hulshorst is volledig afgesloten. Veel auto's wijken daarom uit naar het fietspad. © Bram van de Biezen

Wegherstel zorgt voor chaos en verwarring in Hulshorst: auto's rijden op het fietspad

Dàt de Harderwijkerweg in Hulshorst aangepakt moet worden, daarover is de buurtvereniging het hartgrondig eens. Maar met de manier waarop zeker niet. Het gebrek aan communicatie en een duidelijke omleidingsroute zorgt voor chaos en verwarring. Verkeer gaat clandestien over het fietspad en er is zelfs al een meisje van haar fiets gereden. 

Het gedeelte van de Harderwijkerweg in Hulshorst binnen de bebouwde kom is op een aantal plekken aan de zijkanten verzakt en moet worden hersteld. Tegelijkertijd wordt rijbaan en het fietspad aan de noordzijde van de weg vernieuwd. Een nieuwe infiltratieriool moet voor betere afvoer van regenwater zorgen. Tot zover het goede nieuws voor Hulshorst. 

 1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
  PREMIUM

  Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

  Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.
 2. Politici en ondernemers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwetransferium in Nunspeet
  PREMIUM

  Politici en onderne­mers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwe­trans­fe­ri­um in Nunspeet

  Meerdere ondernemers beten zich de afgelopen jaren stuk op het Veluwetransferium in Nunspeet. Plannen om bij het parkeerterrein een horecagelegenheid te bouwen, draaiden ofwel op niets uit of werden flink ingekapseld. De beoogde verhuizing van restaurant Joris naar het Veluwetransferium, leidt daarom tot gemengde gevoelens bij politici en ondernemers.

Veluwe