Volledig scherm
PREMIUM
Het gedeelte van de Harderwijkerweg binnen de bebouwde komt van Hulshorst is volledig afgesloten. Veel auto's wijken daarom uit naar het fietspad. © Bram van de Biezen

Wegherstel zorgt voor chaos en verwarring in Hulshorst: auto's rijden op het fietspad

Dàt de Harderwijkerweg in Hulshorst aangepakt moet worden, daarover is de buurtvereniging het hartgrondig eens. Maar met de manier waarop zeker niet. Het gebrek aan communicatie en een duidelijke omleidingsroute zorgt voor chaos en verwarring. Verkeer gaat clandestien over het fietspad en er is zelfs al een meisje van haar fiets gereden. 

Het gedeelte van de Harderwijkerweg in Hulshorst binnen de bebouwde kom is op een aantal plekken aan de zijkanten verzakt en moet worden hersteld. Tegelijkertijd wordt rijbaan en het fietspad aan de noordzijde van de weg vernieuwd. Een nieuwe infiltratieriool moet voor betere afvoer van regenwater zorgen. Tot zover het goede nieuws voor Hulshorst. 

  1. ‘Overdreven’ boete kwijtgescholden na boerenprotest bij politiebureau in Nunspeet
    PREMIUM
    Video

    ‘Overdreven’ boete kwijtge­schol­den na boerenpro­test bij politiebu­reau in Nunspeet

    De politie heeft een Nunspeetse boer vrijdagmiddag een verkeersboete kwijtgescholden nadat hij met een aantal andere boze boeren op trekkers verhaal kwam halen op het politiebureau in Nunspeet. De boer, Wicher van den Berg, kreeg de prent omdat hij geen zogeheten ‘afgeknotte driehoek’ voerde op zijn trekker toen hij als actievoerder appels ophaalde om uit te delen aan het publiek. ‘Niet handig, die bekeuring’, oordeelt de politie achteraf.

Veluwe