Volledig scherm
De scooter van de 19-jarige man kwam uiteindelijk in de berm terecht. © Politie Nunspeet

Wilde achtervolging in Nunspeet eindigt met botsing tegen politieauto

Een 19-jarige man uit Nunspeet is zijn scooter kwijt na een wilde achtervolging door de politie. Tegen de man zelf is proces-verbaal opgemaakt, nadat hij op de politieauto botste. Dat meldt politie Nunspeet op Facebook. 

Politieagenten zagen tijdens eens surveillance op de Elspeterweg in Nunspeet een scooter zonder kentekenplaat rijden. De bestuurder reed daarnaast harder dan is toegestaan. Reden voor de politie om een controle uit te voeren. ‘Op het moment dat wij ons dienstvoertuig keerden, gaf de Nunspeter extra gas en reed snel weg richting Elspeet', schrijft de politie op Facebook. ‘Dat ging zo snel dat wij de man korte tijd uit het oog verloren. Op de Van Petersom Ramringweg zagen wij de scooter weer rijden. De bestuurder kreeg een stopteken waar hij niet aan voldeed.’

Botsing

De man probeerde uit te wijken en wilde ervandoor gaan. Gevolg? Hij reed tegen de politieauto aan.  De scooter belandde in de berm en de bestuurder kwam ten val. Zowel de politiewagen als de tweewieler raakten door de botsing beschadigd. Waarom de man uit Nunspeet ervan door wilde gaan? De scooter had, bleek na controle bij RDW, al gesloopt moeten zijn. Bovendien was het voertuig niet verzekerd. De scooter kon ook nog eens bijna twee keer zo hard rijden als is toegestaan en miste een kentekenplaat.

Scooter in beslag genomen

Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. De scooter is in beslag genomen en keert in deze staat niet meer de weg op. Een (hulp)officier van justitie zal verder beslissen wat er met de scooter gaat gebeuren. De bestuurder heeft overigens niets aan zijn val overgehouden.

Veluwe