Willem Pieters is blij met de hulp van de brandweer en de burgerhulpverlening. Dankzij hen heeft vader Wouter niks aan zijn hartstilstand overgehouden, stelt Willem. „Maar ik ben wel van mening dat de ambulance er veel sneller had moeten zijn.”
Volledig scherm
PREMIUM
Willem Pieters is blij met de hulp van de brandweer en de burgerhulpverlening. Dankzij hen heeft vader Wouter niks aan zijn hartstilstand overgehouden, stelt Willem. „Maar ik ben wel van mening dat de ambulance er veel sneller had moeten zijn.” © Bram van de Biezen

Wouter uit Elspeet moest na hartstil­stand 20 minuten wachten op ambulance

In Elspeet en Vierhouten is de ambulance er in spoedgevallen niet altijd binnen de landelijke norm. Maar hoe groot is dat onlangs opnieuw door de gemeente Nunspeet aangezwengelde én volgens de SGP levensbedreigende probleem? De meningen lopen nogal uiteen.

8 reacties

 • Jan Heger

  1 week geleden
  Voor de basis reanimatie vaardigheden kun je steeds vaker de Burgerhulpverleners en of de brandweer ter plaatse verwachten. Soms ongelooflijk snel! Maar voor de uitgebreide reanimatie handelingen heb je nu eenmaal de ambulance nodig, en of helibemanning. Ook rond Uddel, Elspeet enz. is dat nu eenmaal de praktijk. In deze streek een ambulancepost maken zal gezien de lage inzetaantallen onbetaalbaar zijn voor de ziektekostenverzekering. Keerzijde van het plattelandsleven.
 • EJ van Echteren

  2 weken geleden
  Jawel hoor, het dorp Uddel hangt ‘vol’ met AED’s. Gefinancierd door lokale bedrijven. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om hartfalen. Maar enfin we mogen op het platteland dus niet zeuren. Als je kijkt naar lokale initiatieven en vrijwilligers bv omtrent de zorg voor onze ouderen. Kan men in de stad er wellicht nog wat van leren en een hoop geld besparen. Aangaande bv de WMO is Uddel in Apeldoorn vaak als voorbeeld genomen. Maar we kunnen niet in alle situaties onze eigen boontjes doppen…
 • P. Bloemheuvel

  2 weken geleden
  Alles is maakbaar. Dus niet. Je kan moeilijk op elke straathoek een ambulance neer zetten. Soms heb je geluk en soms heb je pech.
 • J Verboom

  2 weken geleden
  Is er dan geen first responder van de Brandweer? De brandweer zit toch in ieder dorp en zou prima de eerste zorg kunnen verrichten.
 • R. Veldhuis

  2 weken geleden
  Ik vind het wel verbazingwekkend dat als je kiest om afgelegen te wonen wel alle faciliteiten er moeten zijn. Met de groeiende krapte op de arbeidsmarkt wordt het een steeds complexer vraagstuk. Elk leven is belangrijk daar niet van maar in dicht bevolkte gebieden heb je nu eenmaal vaker ambulances nodig en als je ze daar gaat weg halen overlijden uiteindelijk meer mensen. Verder wordt ook in de woonwijken geadviseerd om voldoende aed te hebben wellicht kunnen de dorpen daar zelf in investeren

Veluwe