Politieagenten deden vrijdag onderzoek naar de ontvoering aan de Oenenburgweg in Nunspeet.
Volledig scherm
Politieagenten deden vrijdag onderzoek naar de ontvoering aan de Oenenburgweg in Nunspeet. © ANP

Zes mannen aangehouden voor ontvoering Doornspijker

DOORNSPIJK - De politie heeft 6 mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van de 53-jarige Doornspijker Ronald Maurits. Ook worden de 6 verdacht van het afpersen van de man.

Daarnaast heeft de politie op 8 locaties zoekacties gehouden.

Ontvoerd
Maurits werd op 2 december vorig jaar op klaarlichte dag ontvoerd in Nunspeet. Midden op straat werd hij uit zijn auto gesleurd en in een andere auto geduwd. Na 120 kilometers lieten zijn ontvoerders hem vrij in het buitengebied bij de Brabantse plaats Drunen. Via het OV reisde hij vervolgens weer terug naar huis. Hij verklaarde te zijn ontvoerd en deed aangifte bij de politie.

Onderzoek
Een speciaal rechercheteam is sindsdien bezig met een uitgebreid onderzoek naar de ontvoering. Ook werden diverse getuigenoproepen gedaan via Opsporing Verzocht en politie.nl.

Het onderzoek werd eind januari uitgebreid toen onbekenden twee zakenpartners van Maurits probeerden af te persen. Het ging om een 53-jarige man en een 48-jarige man uit Ridderkerk. Beide mannen deden aangifte van de poging tot afpersing. Opnieuw volgde uitgebreid onderzoek van de politie, en gaandeweg kwamen de verdachten in beeld. Het rechercheteam onderzoekt nog wat precies ieders rol is geweest bij de ontvoering en poging tot afpersing. Ook sluit de politie meer aanhoudingen niet uit. Alle verdachten zitten vast en worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Veluwe