Volledig scherm
PREMIUM
De N310 tussen Nunspeet en Elspeet is een hotspot voor wildaanrijdingen. Er wordt daarom nagedacht over maatregelen om het aantal ongevallen terug te dringen. © Ruben Schipper

Zo moet het aantal wildaanrijdingen worden teruggedrongen op de N310 in Nunspeet

Met de aanleg van nieuwe wildrasters en een rotonde, moet het aantal wildaanrijdingen op de N310 tussen Nunspeet en Elspeet fors worden teruggedrongen. ,,In overleg met de provincie Gelderland - die eigenaar is van de weg - willen we kijken wat haalbaar én betaalbaar is’’, zegt wethouder Jaap Groothuis.

De N310 tussen Nunspeet en Elspeet is al jaren een hotspot voor wildaanrijdingen. Vorig jaar heeft de gemeente daarom het bureau Natuurlijk Fauna-advies uit Vaassen in de arm genomen. Dat moest uitzoeken hoe het aantal wildaanrijdingen op de N310 tussen Nunspeet en Elspeet omlaag kan worden gebracht. 

 1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
  PREMIUM

  Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

  Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.
 2. Politici en ondernemers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwetransferium in Nunspeet
  PREMIUM

  Politici en onderne­mers hebben gemengde gevoelens bij verhuizing restaurant Joris naar Veluwe­trans­fe­ri­um in Nunspeet

  Meerdere ondernemers beten zich de afgelopen jaren stuk op het Veluwetransferium in Nunspeet. Plannen om bij het parkeerterrein een horecagelegenheid te bouwen, draaiden ofwel op niets uit of werden flink ingekapseld. De beoogde verhuizing van restaurant Joris naar het Veluwetransferium, leidt daarom tot gemengde gevoelens bij politici en ondernemers.

Veluwe