1. Man uit Wezep pakte wapenstok af van agent die waarschuwingsschot loste: ‘Hij had helemaal niet mogen slaan’
  PREMIUM
  VIDEO

  Man uit Wezep pakte wapenstok af van agent die waarschu­wings­schot loste: ‘Hij had helemaal niet mogen slaan’

  De 34-jarige J.W. uit Wezep wilde slechts op ‘rustige toon’ een agent kapittelen die hem met een wapenstok had geslagen. Het was alleen misschien net even niet het juiste moment onder de juiste omstandigheden. De agent voelde zich in de nacht van 1 januari dit jaar in Wapenveld belaagd en bedreigd door een groep jongeren, die hij in zijn eentje moest trotseren. Hij zag zich ten slotte genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.
 1. Dealer Michel van der L. (35) uit Wezep schrikt van strafeis: ‘Ik krijg ontslag als ik naar gevangenis moet’
  PREMIUM

  Dealer Michel van der L. (35) uit Wezep schrikt van strafeis: ‘Ik krijg ontslag als ik naar gevangenis moet’

  De aanhouding van een klant die net harddrugs had gekocht leidde de politie op 14 oktober vorig jaar naar de woning van Wezeper Michel van der L. (35). Daar werd deze op heterdaad betrapt met 264,34 gram amfetamine en 328 xtc-pillen, een deel daarvan lag gewoon op zijn salontafel. Ook bleek hij nog eens ruim 1000 stuks zwaar, illegaal knalvuurwerk in bezit te hebben.
 2. Voormalig Wezepenaar kon ‘geen stap verzetten’ zonder de politie op zijn hielen
  PREMIUM

  Voormalig Wezepenaar kon ‘geen stap verzetten’ zonder de politie op zijn hielen

  Hij was bepaald geen vriendjes met de politie in Epe. „Die jagen op me, Ik kan geen stap verzetten of ik word staande gehouden”, zegt de 37-jarige Robert C. Dat was de reden dat hij keer op keer de waarheid niet vertelde als hij weer eens werd aangehouden. Intussen is hij tot inkeer gekomen. Voor de rechtbank in Zutphen wilde hij, om schoon schip te maken, maandag wel uit de doeken doen hoe het zat met de tien feiten waar hij voor terecht stond. Hij bekende ze grotendeels.