A28 bij Hattemerbroek vrijgegeven, verkeersinfarct lost op

VideoDe A28 bij Hattemerbroek is weer open. Rijkswaterstaat gaf omstreeks 10.00 uur alle rijstroken weer vrij. Door de wegafsluiting ontstond maandagochtend een verkeersinfarct richting Zwolle. 

Tegen 08:00 uur ging het helemaal mis op de A28 tussen Hattemerbroek en Zwolle. Negen voertuigen waren betrokken bij een verkeersongeluk. De weg ging op slot. Om 09.20 uur werden twee rijstroken weer vrijgegeven. Drie kwartier later werd de weg volledig vrijgegeven.

Binnenwegen

Weggebruikers richting Zwolle die tijdig op de hoogte waren van het ongeluk zochten massaal hun toevlucht op de binnenwegen. Vanuit Wapenveld, Hattem en Wezep stroomden de wegen vol en ontstond er filevorming. Op de A28 stond op een gegeven moment een file van 't Harde naar Zwolle. De A50 stond vast vanaf Heerde en ook vanuit Kampen stond het op de N50 richting de Overijsselse hoofdstad muurvast.

Bekijk hier de actuele verkeerssituatie.

De A28 ging op slot na het ongeluk bij Hattemerbroek. Bijna anderhalf uur na de afsluiting ging de weg weer deels open.
Volledig scherm
De A28 ging op slot na het ongeluk bij Hattemerbroek. Bijna anderhalf uur na de afsluiting ging de weg weer deels open. © Stefan Verkerk

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Veluwe