Volledig scherm
PREMIUM
Louize Zoombelt en haar dochter met Pip, die kilometers verderop werd teruggevonden. Hun andere kat Pipje is nog spoorloos. © Foto van de Biezen

Aan de Nobelsingel in Oldebroek houdt iedereen angstvallig z'n katten binnen

Bewoners van de Nobelsingel in Oldebroek zijn in de ban van een kattenmysterie. Al vier katten zijn er de laatste tijd verdwenen. Drie daarvan zijn weer veilig thuis, maar Pipje is nog altijd spoorloos.

Het begon in december, toen Louize Zoombelt het twee weken zonder haar Mouse moest stellen. De kat werd twee weken later teruggevonden. Kilometers verderop, in Oosterwolde. ,,Ik heb 'm voor de dood weg moeten halen", zegt ze in haar serre. ,,Dan denk je nog dat het een incident is..."

  1. Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?
    PREMIUM

    Elk dorp of buurtschap op de Veluwe heeft een eigen feestweek, maar wie komen daar eigenlijk op af?

    Elk zichzelf respecterend buurtschap of dorp op de Veluwe heeft het: een feestweek. Met vertier voor alle leeftijden. Zo zit de feestweek van Hoge Enk, een buurtschap in de gemeente Elburg, er net op. En eindigt de zomer in augustus met het Emsterfeest (Epe), misschien wel de grootste van de regio. Maar wat is het belang van zo’n week? En komen er nog wel mensen op af? Een rondgang langs feesttenten en voorzitters.

Veluwe