Volledig scherm
PREMIUM
Louize Zoombelt en haar dochter met Pip, die kilometers verderop werd teruggevonden. Hun andere kat Pipje is nog spoorloos. © Foto van de Biezen

Aan de Nobelsingel in Oldebroek houdt iedereen angstvallig z'n katten binnen

Bewoners van de Nobelsingel in Oldebroek zijn in de ban van een kattenmysterie. Al vier katten zijn er de laatste tijd verdwenen. Drie daarvan zijn weer veilig thuis, maar Pipje is nog altijd spoorloos.

Het begon in december, toen Louize Zoombelt het twee weken zonder haar Mouse moest stellen. De kat werd twee weken later teruggevonden. Kilometers verderop, in Oosterwolde. ,,Ik heb 'm voor de dood weg moeten halen", zegt ze in haar serre. ,,Dan denk je nog dat het een incident is..."

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe