De landtong nabij de Gelderse Sluis is in beeld voor een haventje in Noordeinde. Hiervoor moet er een hap uit worden genomen van 25 bij 25 meter. En een bevaarbare geul worden gegraven richting de doorvaarroute in het Drontermeer. Nu is er met al het kranswier in het ondiepe water vaak geen doorkomen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De landtong nabij de Gelderse Sluis is in beeld voor een haventje in Noordeinde. Hiervoor moet er een hap uit worden genomen van 25 bij 25 meter. En een bevaarbare geul worden gegraven richting de doorvaarroute in het Drontermeer. Nu is er met al het kranswier in het ondiepe water vaak geen doorkomen aan. © Henri van der Beek

Aanlegplek voor bootjes en kano’s: waterplezier rondom haventje in Noordeinde dichterbij

Een haventje voor twintig bootjes, kano’s, een vissteiger en een geul naar de hoofdvaarroute in het Drontermeer. De bewoners van Noordeinde wilden het al langer, maar het plan bleef steken. Nu lijkt het er toch van te komen. En de gemeente Oldebroek wil er zelfs 240.000 euro voor op tafel leggen. 

 1. Cauberg mist Dolle Dries: Amstel Gold Race voor het eerst zonder ‘wereldberoemde’ Oldebroekse asfaltgraffiti
  PREMIUM

  Cauberg mist Dolle Dries: Amstel Gold Race voor het eerst zonder ‘wereldbe­roem­de’ Oldebroek­se asfaltgraf­fi­ti

  Dolle Dries, Oldebroek, Owios. Het is de inmiddels befaamde handtekening die een groep avontuurlijke Oldebroekers steevast achterlaat op het wegdek bij wielerwedstrijden over de hele planeet. Door corona zitten ze nu noodgedwongen thuis. En dat doet pijn, zeker tijdens de vaderlandse hoogmis. Voor het eerst in tien jaar moest de Amstel Gold Race in Limburg het zonder de beruchte ‘Dutch Corner’ doen.
 1. de Stentor Nieuws Update: 'Open de kluis!' en er zijn lelijke kikkers geboren
  Play

  de Stentor Nieuws Update: 'Open de kluis!' en er zijn lelijke kikkers geboren

 2. Video van de Dag | Historische tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water
  Play

  Video van de Dag | Histori­sche tempel komt na 40 jaar, letterlijk, weer boven water

  6 mei

Veluwe