De landtong nabij de Gelderse Sluis is in beeld voor een haventje in Noordeinde. Hiervoor moet er een hap uit worden genomen van 25 bij 25 meter. En een bevaarbare geul worden gegraven richting de doorvaarroute in het Drontermeer. Nu is er met al het kranswier in het ondiepe water vaak geen doorkomen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De landtong nabij de Gelderse Sluis is in beeld voor een haventje in Noordeinde. Hiervoor moet er een hap uit worden genomen van 25 bij 25 meter. En een bevaarbare geul worden gegraven richting de doorvaarroute in het Drontermeer. Nu is er met al het kranswier in het ondiepe water vaak geen doorkomen aan. © Henri van der Beek

Aanlegplek voor bootjes en kano’s: waterplezier rondom haventje in Noordeinde dichterbij

Een haventje voor twintig bootjes, kano’s, een vissteiger en een geul naar de hoofdvaarroute in het Drontermeer. De bewoners van Noordeinde wilden het al langer, maar het plan bleef steken. Nu lijkt het er toch van te komen. En de gemeente Oldebroek wil er zelfs 240.000 euro voor op tafel leggen. 

 1. Al jaren werkt uitvinder Marnix in Wezep aan zijn zeezoutbat­te­rij, is het hek nu van de dam?
  PREMIUM
  video

  Al jaren werkt uitvinder Marnix in Wezep aan zijn zeezoutbat­te­rij, is het hek nu van de dam?

  Marnix ten Kortenaar uit Wezep wordt nog altijd neergezet als de schaatsende professor. Dat glijden over ijs doet hij al lang niet meer, maar het andere deel van zijn geuzennaam doet hij nog altijd eer aan. Al ruim twaalf jaar probeert hij een van zijn uitvindingen - de zeezoutbatterij - aan de man te brengen. De gemeente Oldebroek heeft er nu een in gebruik. Is het hek van de dam?
 1. Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietingen
  Play

  Israël zet aanvallen Gaza voort in nacht vol beschietin­gen

 2. Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen
  Play

  Auto schept fietsster in Apeldoorn, traumaheli opgeroepen

Veluwe