De landtong nabij de Gelderse Sluis is in beeld voor een haventje in Noordeinde. Hiervoor moet er een hap uit worden genomen van 25 bij 25 meter. En een bevaarbare geul worden gegraven richting de doorvaarroute in het Drontermeer. Nu is er met al het kranswier in het ondiepe water vaak geen doorkomen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De landtong nabij de Gelderse Sluis is in beeld voor een haventje in Noordeinde. Hiervoor moet er een hap uit worden genomen van 25 bij 25 meter. En een bevaarbare geul worden gegraven richting de doorvaarroute in het Drontermeer. Nu is er met al het kranswier in het ondiepe water vaak geen doorkomen aan. © Henri van der Beek

Aanlegplek voor bootjes en kano’s: waterplezier rondom haventje in Noordeinde dichterbij

Een haventje voor twintig bootjes, kano’s, een vissteiger en een geul naar de hoofdvaarroute in het Drontermeer. De bewoners van Noordeinde wilden het al langer, maar het plan bleef steken. Nu lijkt het er toch van te komen. En de gemeente Oldebroek wil er zelfs 240.000 euro voor op tafel leggen. 

 1. Wapenvoorraad in Hattemerbroek had link met Henk Wolters uit Zwolle, verdachte is op de vlucht
  PREMIUM

  Wapenvoor­raad in Hattemer­broek had link met Henk Wolters uit Zwolle, verdachte is op de vlucht

  Een dubbelloops jachtgeweer. Een pistool. Munitie voor onder andere een Kalasjnikov. De politie deed in 2018 nogal een wapenvondst bij Remco H. in Hattemerbroek. De man werkte samen met de in 2019 geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle. Dinsdag diende zijn rechtszaak, maar H. is zelf spoorloos. Hij ging sinds het oprollen van de wapenbende nog veelvuldig in de fout en wordt nu gezocht door de politie.
 1. Bestuurder vergeet te schakelen en ramt eigen huis
  Play

  Bestuurder vergeet te schakelen en ramt eigen huis

 2. Brandweer redt kitten uit motorblok: 'Ik ben heel blij dat Mowgli nog leeft!'
  Play

  Brandweer redt kitten uit motorblok: 'Ik ben heel blij dat Mowgli nog leeft!'

Veluwe