Chemicus en oud-schaatser Marnix ten Kortenaar is al meer dan tien jaar bezig met het ontwikkelen van de zeezoutbatterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Chemicus en oud-schaatser Marnix ten Kortenaar is al meer dan tien jaar bezig met het ontwikkelen van de zeezoutbatterij. © Archief Henri van der Beek

Al jaren werkt uitvinder Marnix in Wezep aan zijn zeezoutbat­te­rij, is het hek nu van de dam?

videoMarnix ten Kortenaar uit Wezep wordt nog altijd neergezet als de schaatsende professor. Dat glijden over ijs doet hij al lang niet meer, maar het andere deel van zijn geuzennaam doet hij nog altijd eer aan. Al ruim twaalf jaar probeert hij een van zijn uitvindingen - de zeezoutbatterij - aan de man te brengen. De gemeente Oldebroek heeft er nu een in gebruik. Is het hek van de dam?

 1. Radiopresenta­tor Veluws sportprogramma neemt live ontslag: ‘Ik laat me niet afvloeken’
  PREMIUM
  met audio
  11

  Radiopresenta­tor Veluws sportpro­gram­ma neemt live ontslag: ‘Ik laat me niet afvloeken’

  Sportverslaggever Henk Lodewijk zat er net lekker in toen hij zaterdagmiddag live op de lokale omroep van Elburg en Oldebroek gewag mocht maken van een doelpunt. Toen hij ruw werd weggedraaid vanwege ontwikkelingen op een ander voetbalveld, schold hij presentator Willem Vlieger de huid vol, die daarop in de uitzending zijn ontslag aankondigde. ,,Ik laat me niet afvloeken.” De scheldende verslaggever zegt inmiddels ook zijn werk te hebben neergelegd.