Volledig scherm
Dit gedeelte van het Meidoornplein is na klachten met veertien centimeter verlaagd. [VERSLAGGEVER]door Henri van der Beek

Bastiaan Infra uit Wezep failliet

WEZEP - Het bedrijf Bastiaan Infra uit Wezep is failliet verklaard. Vijftien werknemers staan daardoor op straat.

Het grond-, weg- en waterbouwbedrijf werd vijftig jaar geleden opgericht door Bastiaan senior. In 1998 nam Mike Bastiaan het over. Via een telefoniste laat hij maandag weten 'geen commentaar' te willen geven op het faillissement.

Zowel over Bastiaan Infra B.V. als Bastiaan Investments B.V. en E. Bastiaan en Zn. B.V. is faillissement uitgesproken. Maarten Wevers is als curator aangesteld. Hij was maandag niet bereikbaar, waardoor onduidelijk is of er sprake is van overname of een doorstart van het bedrijf.

Kritisch
Bastiaan deed veel zaken met gemeenten, zo is op de website van het bedrijf te zien. De revitalisering van het winkelcentrum Meidoornplein in Wezep, in opdracht van de gemeente Oldebroek, is ongetwijfeld een van de meest besproken projecten van het bedrijf. Het had een thuiswedstrijd moeten zijn, maar in het stratenmakersdorp had Bastiaan een uiterst kritisch publiek.

Rustiek
Bij de gemeente kwamen klachten binnen over het straatwerk, maar volgens Bastiaan zelf was dat onterecht. Omdat de gemeente had gekozen voor een gebakken klinker, kon het eindresultaat nooit strak worden. Het zou hier niet gaan om slordig werk, maar om een rustieke uitstraling.

Het is onduidelijk of de ophef die hierover ontstond, op enige wijze in verband staat met het faillissement.

Veluwe