Volledig scherm
Vijftien ramen raakten in april 2019 al eens beschadigd bij Scheffer Groep. © Scheffer Groep

Beloning verhoogd voor gouden tip naar mannen met katapult die ruiten Scheffer Groep vernielen

Al vijf keer zijn de ramen van Scheffer Groep in Wezep met een katapult en loden balletjes beschoten. Reden genoeg voor het bedrijf om de beloning voor de gouden tip, die leidt tot de aanhouding en veroordeling van een dader, te verhogen naar 2500 euro. 

De meest recente vernieling van het gebouw met een flinke glazen pui vond plaats in de vroege ochtend van zaterdag 19 oktober 2019. Op beelden van bewakingscamera's zijn twee mannen te zien die met een katapult balletjes afvuren op het bedrijf, toont opsporingsprogramma Bureau GLD. 

Beloning

De beloning voor de gouden tip lag op duizend euro, maar is nu dus verhoogd naar 2500. Na eerdere vernielingen liet het bedrijf uit Wezep weten dat ze een kwajongensstreek vermoeden, waarvan de schade in de duizenden euro’s loopt. 

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe